fbpx

Heste til Sverige og Danmark på andendagen af Goffs Orby

Den skandinaviske købelyst fortsatte onsdag på det irske auktionshus Goffs i County Kildare, hvor både Francisco Castro og Bent Olsen var i markedet.


Lot 257. Shake The Disease v. Power - Senhall (Halling).
Lot 257. Shake The Disease v. Power – Senhall (Halling).

Castro lagde ud med et hammerslag på lot 257, en fuks hingståring efter Power (Oasis Dream) ud af den dobbelte vinder Senhall (Halling).

Hingsten er første afkom ud af moderen, som selv er halvsøster til den italienske champion og Gruppe-3-vinder Fair Nashwan og to øvrige Listed-vindere i Fairy Nayef og Fairy Efisio.

Åringen, der allerede er navngivet Shake The Disease, blev købt på vegne af Håkan Rosengren og Paul Jarlsbo.


Lot 386. Hoppe v. Casamento - Atamana (Lahib).
Lot 386. Hoppe v. Casamento – Atamana (Lahib).

Senere på onsdagen handlede det nye svenske konsortium Nina K AB lot 386, en brun hoppe efter Casamento (Shamardal) ud af den vindende Lahib-datter Atamana.

Åringen er halvsøster til Rose Of Lancaster Stakes (Gr.3)-vinderen Mulaqat og tredjemoderen er den engelske champion Shoot Clear.

Her faldt hammerslaget på 22.000 euro.


Lot 415. Hingst v. Mastercraftsman - Butterfly Blue (Sadler's Wells).
Lot 415. Hingst v. Mastercraftsman – Butterfly Blue (Sadler’s Wells).

For samme pris sikrede Francisco Castro sig sidenhen lot 415, en brun hingst efter Mastercraftsman ud af Sadler’s Wells-hoppen Butterfly Blue.

Moderen er en vindende helsøster til Gruppe-1-placerede Maryinsky som igen er mor til Gruppe-1-vinderne Peeping Fawn og Thewayyouare.

Butterfly Blue er desuden halvsøster til Grade 2-vinderen Better Than Honour, der selv har produceret den amerikanske champion og firedobbelte Gruppe-1-vinder Rags To Riches, og i avlen er hoppen foruden Castros nyindkøb allerede mor til tre Stakes-placerede heste – heriblandt Lacadena, som igen er mor til Grade-1-placerede America.


Lot 409. 2-årige Ventaura v. Hat Trick - Visalia (Dansili).
Lot 490. 2-årige Ventuari v. Hat Trick – Visalia (Dansili).

Endelig afsluttede Bent Olsen onsdagen i Irland ved at handle lot 490 for 10.000 euro.

Den mørkebrune hingst blev købt under The Wildenstein Dispersal, hvor både åringer og ældre heste blev solgt ud fra en af verdens stolteste væddeløbsfamilier.

Den ustartede 2-årige hingst er navngivet Ventauri og er efter Sunday Silence-sønnen Hat Trick ud af Dansili-datteren Visalia.

Kort tid inden købet var Ventauris lillebror, Vidocq (Dansili), gået ud af salgsringen med et hammerslag på 70.000 euro.

Mormoderen er den engelske 1000 Guineas (Gr.1)-vinder Virginia Waters (Kingmambo), som også er mor til Listed-vinderen Emperor Claudius.

Ventauri blev købt til Kjeldsberggaard ApS og går nu i træning på Klampenborg.

Auktionsugen på Goffs fortsætter med Sportsman’s Sale torsdag og fredag.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top