fbpx

Nyquist og Exaggerator besejret i Pennsylvania

Lørdag aften blev Grade-2-løbet The Pennsylvania Derby over 1800 meter dirt med $1.250.000 afgjort på Parx i Pennsylvania. Det var forventet, at to af årgangens klassiske vindere Nyquist (Kentucky Derby) og Exaggerator (Preakness Stakes) ville gøre op om dette.


Men den lange og hårde sæson, som begge hingste har været igennem, har dog nu sat sine spor.

Nyquist blev redet offensivt og lå placeret som tredje det meste af vejen for siden at “fade” væk i opløbets sidste del, medens Exaggerator kun havde lidt fremmarch på vej ind i sidste sving.

Den endelige vinder Connect (Curlin) blev redet afventende af Javier Castellano langs rails, men kom stærkt frem indvendigt i opløbet og vandt med en halv længde foran Gun Runner (Candy Ride).

Vinderen trænes af den unge Chad Brown i New York, som nu tog føringen som årets mest vindende træner i USA foran Todd Pletcher.

Derbyvinder Nyquists ejer, Paul Reddam, var naturligvis skuffet efter løbet og tvivlede på om hingsten nu ville starte i Breeders’ Cup Classic, som oprindelig var meningen.


Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top