fbpx

Tre store 2-årspræstationer på Bro Park

Tirsdagens tre 2-årsvindere i Stockholm ser alle ud til at være lidt ud over det sædvanlige. Både Jan-Erik Petterssons Binoche og Lennart Jr Reuterskiölds Jessy’s Wonder vandt for anden gang på stribe, mens Caroline Malmborgs Stureplan debuterede med sejr. De tre heste er opdrættet i henholdsvis Sverige, Irland og Tyskland.


Binoche/Elione Chaves. Foto: Svensk Galopp.
Binoche/Elione Chaves. Foto: Svensk Galopp.

Binoche kostede 400.000 svenske kroner, da Jan-Erik Pettersson i fjor købte hende af Rävdansens Stuteri på Stockholms-auktionen. Efter en fjerdeplads i debuten på Jägersro bag den senere Lambada Cup-vinder Trickbag, blev Bated Breath-datteren sendt til Bro Parks græs, hvor han den 31. august aflagde maidentitlen med en halv længde foran Taaiqoon. Denne gang var hoppen endnu engang ude på græs og endda endnu bedre end sidst. I hænderne på Elione Chaves strøg hun nemlig til en sikker halvanden længdes sejr foran Lars Kelps Bubble Butt, som dog også var stor i nederlaget idet hun gav vinderen to kilo.

Lendas/Elione Chaves. Foto: Svensk Galopp.
Lendas/Elione Chaves. Foto: Svensk Galopp.

Elione Chaves, der i søndags kom til skade i startboksen i Göteborg, havde heldigvis ingen problemer med at blive klar til tirsdagens løb i Stockholm, og udover sejren med Binoche fulgte han desuden op med at vinde med både Roy Arkne Kvislas Outlaw og med Patrick Wahls Lendas.’


Stureplan/Andreas Tapia Dalbark. Foto: Svensk Galopp.
Stureplan/Andreas Tapia Dalbark. Foto: Svensk Galopp.

Kort tid efter Binoches opvisning gav Caroline Malmborg debut til lidt af et staldskrig i form af Areion-sønnen Stureplan. Den skimle hingst var spillet ned i under to gange pengene i totalisatoren forud for sit livs første start, men han levede op til de store forventninger ved at føre fra start til mål under lærling Andreas Tapia Dalbark.

“Han fik det ikke for let i og med han lå i front hele vejen, og med de store forventninger vi har til denne hest, føler jeg mig nok mest af alt lettet lige nu”, sagde Caroline Malmborg efter sejren. Den kommende store opgave for Stureplan bliver Vinterfavoriternas Pris over 1600 meter på Bro Park.


Jessy's Wonder/Jacob Johansen. Foto: Svensk Galopp.
Jessy’s Wonder/Jacob Johansen. Foto: Svensk Galopp.

Samme opgave har også IKC Racings stortalent Jessy’s Wonder, der til et endnu lavere odds end Stureplan fik indfriet favoritværdigheden i Scania 2-års over 1600 meter græs. Jacob Johansen, der red Henrythenavigator-sønnen til en overlegen sejr i debuten på Jägersro for nogle uger siden, fik lidt at se til i opløbet da Mr Suarez en overgang kom tæt på, men Jessy’s Wonder svarede godt op og vandt til slut uden problemer med mere end to længder.

Jessy’s Wonder er nu ubesejret efter to starter, og han har allerede bevist, at han håndterer både dirt og græs.


Cala Boca/Martin Rodriguez. Foto: Svensk Galopp.
Cala Boca/Martin Rodriguez. Foto: Svensk Galopp.

Cala Boca mod St. Leger

Hans Adielsson har i Cala Boca en fin kandidat til årets sidste svenske klassiker, Svenskt St. Leger. Zamindar-sønnen så nemlig ud til at blive bedre for hvert galopspring i tirsdagens 3-årsopgør over 2600 meter græs, hvor storfavoritten Black Silence skuffede og allerede tidligt var hægtet af.

“Jeg var ikke specielt optimistisk før starten, for hesten har haft nogle problemer undervejs i sæsonen. Han var overraskende god i dag”, sagde Hans Adielsson efter løbet, som indbragte 50.000 kroner i førstepræmie. Det var Cala Bocas tredje sejr i år.

Repriser og resultater: Bro Park, tirsdag 20. september.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top