fbpx

Gill blev historisk i Norge med sejr i Travderby

De to velkendte norske hesteejere, Atle Walgren og Nils Petter Gill, vandt søndag det norske Travderby med hesten El Diablo B.R. Begge nordmænd har nu prøvet at vinde Norsk Derby indenfor trav og galop, men for Gill blev det ekstra historisk.


Nils Petter Gill. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Nils Petter Gill. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

For mindre end en måned siden vandt Nils Petter Gill nemlig også Norsk Derby på Øvrevoll med Our Last Summer, og det er første gang nogensinde, at samme ejer både står bag en Trav- og en ægte Derbyvinder i samme år.

I Danmark er det sket en enkelt gang tidligere, i 1987, hvor Carl Ejler Rasmussen først vandt Dansk Derby med Farandole (Ole Larsen) og derefter Travderbyet med Konsonant (Steen Juul).

Netop Our Last Summer kan onsdag eftermiddag tilføje endnu en historisk begivenhed til Nils Petter Gills CV. Vinder Zamindar-sønnen Norsk St. Leger bliver han nemlig den første norske Triple Crown-triumfator siden Without Fear i 2011.

Og Without Fear var ligeledes ejet af Gill, som altså kan blive den første norske ejer nogensinde til at vinde Triple Crown to gange.


Program: Øvrevoll, onsdag 21. september kl. 12.00.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top