fbpx

Appel Au Maitre: Prisstigning og bonusændring

Helt som forventet har Stall Perlen valgt at hæve bedækningstaksten for deres avlshingst Appel Au Maitre, der står opstaldet på Stutteri Hjortebo i Danmark. Samtidig sker der en ændring i bonusordningen fra og med bedækningssæsonen 2017.


appelaumaitre_23672

“Stall Perlen er sammen med Stutteri Hjortebo kommet frem til en ny bedækningspris på 2.000 kroner ved bedækning og 15.000 kroner ved konstateret drægtighed 1. oktober”, oplyser hingstens manager Morten Buskop til GalopSport.

Starborough-sønnen kostede 2.000 + 10.000 kroner at anvende i 2016, men med storløbsvindere som Suspicious Mind, Appelina og Lifeofbryan i sin første klassiske årgang, kommer den betydelige stigning ikke som nogen overraskelse.


Appel Au Maitre ejes af Stall Perlen og er opstaldet på Stutteri Hjortebo.
Appel Au Maitre ejes af Stall Perlen og er opstaldet på Stutteri Hjortebo.

Appel Au Maitres store succes har ligeledes medført en ændring i den bonusordning som Stall Perlen etablerede da hingsten indledte sin avlskarriere.

Bonusordningen har hidtil lydt på, at der hvert år udloddes 100.000 kroner til det bedst placerede afkom efter Appel Au Maitre i hver af de tre skandinaviske Derbies. 75.000 til ejeren og 25.000 til opdrætteren.

I 2016 har Suspicious Mind hjemtaget bonuspræmien i både Sverige og Danmark, mens Lifeofbryan vandt den for sin ottendeplads i Norge.

“Denne bonusordning gælder naturligvis også for Derbyårgangen fra 2017 til 2020, men fra 2021 har vi ændret lidt på konditionerne, idet hesten nu skal vinde for at få bonuspræmien”, forklarer Buskop og tilføjer:

“Hvis det første af de tre skandinaviske Derbies i 2021 ikke vindes af et afkom efter Appel Au Maitre, går puljen videre til det næste Derby, hvor der således vil være 200.000 kroner i bonus. Dette fortsætter helt op til 500.000, og fortsat med 75% til ejeren og 25% til opdrætteren. Hvis puljen ikke er vundet når beløbet når 500.000 norske kroner, forbliver bonuspræmien på en halv million indtil den dag den vindes”.

De ændrede bonusregler gælder for de afkom efter Appel Au Maitre, der foles i 2018 og fremover.


Suspicious Mind og Per-Anders Gråberg. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Suspicious Mind og Per-Anders Gråberg. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

På fredag starter Appel Au Maitres tre mest vindende afkom, Suspicious Mind, Appelina og Lifeofbryan, i Breeders’ Trophy Classic på Bro Park.

Løbet rides over 1800 meter og har en samlet præmiesum på 2,3 millioner kroner, hvoraf vinderen modtager 1.149.520 kroner.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top