fbpx

Flere skandinaviske køb og høje priser i Baden-Baden

Årets tyske åringsauktion i Baden-Baden blev en stor succes med stærkt stigende priser og stor interesse fra udlandet. 


Det engelske syndikat Mayfair Speculators, assisteret af agenterne Peter & Ross Doyle, var de største købere med syv åringer til i alt €1.350.000.

De fik bl.a. hammerslag på topprisen €500.000 for en hoppe (lot 173) efter Sea The Stars – Estefania, som er søster til Empoili, der er vinder af  Gruppe-1-løbet Preis von Europa.  Endvidere fik de hammerslag på lot 156, en hingst efter første årgangshingsten Maxios til €240.000.

Bag navnet Mayfair Speculators står den sydafrikanske forretningsmånd Markus Jooste, der er stor ejer hjemme i Sydafrika og rundt om i Europa. Han afslørede efter auktionen, at tophoppen går i træning hos Andre Fabre i Paris.

Maxios (Monsun) solgte i øvrigt godt og havde yderligere et hammerslag på lot 56 til €220.000, en hingst der blev købt af Australian Bloodstock.


Svenske Fredrik Reuterskiöld fik hammerslag på to åringer: lot 52 Ticano, en hingst ved Lord of England  – Ticinella for €41.000.

Åringen er helbroder til Theo Danon, der er vinder af 10 løb og har et handicap på 95.5.

Han er også helbror til Taja, der i Wido Neuroths varetægt var bedste 2-årshoppe i Norge i 2014 og vandt fire løb incl. Norsk Kriterium foran Quarterback.

Lot 158. Zahara v. Nayef - Zegna (Shirocco). 36.000 euro til Fredrik Reuterskiöld.
Lot 158. Zahara v. Nayef – Zegna (Shirocco). 36.000 euro til Fredrik Reuterskiöld.

Det andet svenske indkøb var lot 158, Zahara, en hoppe efter Nayef ud af Zegna til prisen €36.000.

Det er også en velkendt familie i Skandinavien, idet moderen vandt Norsk Oaks i 2012 i Mr. Ascots farver og søster til Fredrik Reuterskiölds første svenske derbyvinder Zenato.

Desuden er mormoderen, Zephyrine, halvsøster til den tidligere skandinaviske 2-årschampion, Pretty Girl.

Den svenske agent Börje Olsson gjorde også adskillige køb, og mon ikke nogle af dem var for skandinaviske ejere.


Lot 63. Caesara v. Pivotal - Chantra v. Lando. 140.000 euro til Stall Perlen.
Lot 63. Caesara v. Pivotal – Chantra v. Lando. 140.000 euro til Stall Perlen.

Wido Neuroth har i mange år været en flittig gæst på denne auktion og han har indkøbt mange topheste til sin offervillige ejer Stald Perlen.

Neuroth arbejdede også i sammen med agenten Peter Doyle, og de fik hammerslag på lot 63, Caesara, en hoppe efter Pivotal ud af Lando-datteren Chantra.

Her er der tale om topblod i europæisk målestok.

Åringen var €20.000 billigere end halvsøsteren Clear for Take Off (Soldier Hollow), der blev solgt sidste år for €160.000 til amerikanske George Strawbridge og nu er i træning hos Freddie Head.

Clear For Take Off har startet en enkelt gang som anden i Deauville den 11. august.

Neuroths nye køb er helsøster til tophesten Calyxa, der er vinder af fem løb, heriblandt Hamburger Meile (Gr.3) samt flere gange Gruppe-1-placeret. Han sluttede karrieren med et tophandicap på 94,5.


Avlshingsten Reliable Man havde sin første årgang under hammeren i Tyskland og han solgte en hoppe til €49.000 og to hingste til henholdsvis €22.000 og €52.000.

I alt blev der udbudt 235 åringer og solgt 185 (79%).
Gennemsnitsprisen var €45.548 +10%
Median prisen var         €45.445  + 10%
Total omsætning            €8.428.500 +31%.


De tyske opdrættere kunne dermed glæde sig over et flot resultat, men bekymrende at så få topheste forbliver i Tyskland.

De udenlandske købere har opdaget at der kan gøres gode køb i Tyskland af stærke og sunde heste med international klasse.

Jeg nævner i flæng de seneste års topheste Danedream (Lomitas) der vandt King George & Queen Elizabeth Stakes, Prix de l’Arc de Triomphe samt Grosser Preis von Baden.

Novellist (Monsun) vinder af King George & Queen Elizabeth Stakes og nu avlshingst i Japan, samt Protektionist (Monsun) der vandt Melbourne Cup.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top