fbpx

ZwickyLeaks. Klampenborg, søndag 4. september.

Klampenborg er søndag vært for årets fjerde klassiske løb, FOPE  / Boutique Bolou Dansk Oaks, og der er både V4 og V5 at gå efter blandt de ni løb med første start kl. 12.45. Her er ugens opmeldinger fra ZwickyLeaks.


Gilbertian/Francis Waweru. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Gilbertian. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Løb 1. V4-1. SEAS-NVE Ærespræmie. 1200m.

Formmæssigt ser det tæt ud mellem Boss, Houdinithemagician og GILBERTIAN. Alle tre er gode til at bære høj vægt, men der er måske mest at finde hos Gilbertian, som fortsat står langt under sit tidligere tal.


Løb 2. V4-2. 2-års Maidenløb. 1300m.

DESERT EAGLE løb endnu engang ind i en skarp debutant senest og måtte nøjes med andenpladsen. Denne gang møder han igen en række ubekendte, men rutinen kan især komme ham til gode såfremt udsigten til masser af regn over Reservatet holder stik. Lima var kun slået med to længder i et godt maidenløb på Derbydagen og ligner værste konkurrent til Desert Eagle.


Løb 3. V4-3. Taittinger Ladies Cup. 1600m.

Årets udgave af Klampenborgs traditionsrige “Champagneløb” byder på comeback i sadlen til Lea Olsen, der fire gange tidligere har været først over stregen i netop dette opgør. Denne gang rider Lea den tidligere Jyllandsløbsvinder Smartinblack, som i et stykke tid har banket på til en sejr. Mange af deltagerne er i god form, men bedst ser det ud for LOMAX, der nu står lidt bedre til overfor Zolitall i forhold til deres seneste møde, og samtidig er de ekstra 300 meter en anden klar fordel.


Warp Core/Oliver Wilson besejrer Carla Ponti/Malin Holmberg. Foto: Burt Seeger.
Warp Core. Foto: Burt Seeger.

Løb 4. V4-4. Carl Ras Cup. 1400m.

V4-spillet afrundes af endnu en svær afdeling, hvor fem af de 13 deltagere enten har vundet eller været anden i deres seneste start. Dawn Raid har leveret sæsonens hidtil bedste præstation på en meget blød bane, og selv om hun står syv kilo højere i handicap end dengang, kan hun blive svær at slå såfremt regnen sætter ind for fuldt. Mest tiltro har jeg dog til WARP CORE, der står fire kilo bedre til end Dawn Raid i forhold til deres seneste møde, hvor Dawn Raid vandt med en halv længde.


Løb 5. V5-1. Glaesner Company 2yo Series. 1400m.

Dette ligner et rent opgør mellem Marc Stotts Queen Of Dreams og Lennart Jr Reuterskiölds Spicy Mix. Queen Of Dreams vandt senest og skal derfor give to kilo til Spicy Mix, som samtidig vil sætte pris på at få 200 meter længere at galoppere på denne gang. Jeg lader vægtfordelen til SPICY MIX gøre udslaget for mit vinderbud, men begge hopper skal med på V5.


The Kicker/Carlos Lopez vinder Tortue Efterårshandicap. Foto: Burt Seeger.
The Kicker/Carlos Lopez . Foto: Burt Seeger.

Løb 6. V5-2. Klampenborg HesteEjerForenings Racing Bowl. 1400m.

Her er der 10 kilo imellem toppen og bunden. Falconet bærer den klare topvægt, men han har også meritterne til det. Spørgsmålet er, om han kan give fem kilo til THE KICKER – især hvis banen bliver blød, hvilket er til sidstnævntes fordel. The Kicker var tredje bag Brownie og Maltho tilbage i juni, og denne gang står han et kilo bedre til end Maltho. Udgangshesten bliver derfor The Kicker.


14-årige Cavorting vinder endnu en Supersprint på Klampenborg foran Hells Angel og Mr Mannanan. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Cavorting vinder foran Hells Angel og Mr Manannan. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Løb 7. V5-3. Super Sprint. 650m.

Årets første Super Sprint endte med sejr til evigt unge CAVORTING foran Hells Angel og Mister Manannan. Denne rækkefølge kan sagtens blive gentaget her, men der er flere nye fartspecialister med i feltet – heriblandt Miss Phone Girl, Val De Rosa og Royal Lane. Sidstnævnte var kun slået med halvanden længde i sit første forsøg på distancen. Umiddelbart er det dog svært, at komme udenom Cavorting.


Bent Olsen og familien Haugaard tager imod Elektra Art og Marcos Robaldo efter den overlegne sæsondebut. Foto: Burt Seeger.
Elektra Art. Foto: Burt Seeger.

Løb 8. V5-4. FOPE / Boutique Bolou Dansk Oaks. 2400m.

Hoppernes Derby har 10 deltagere til start, og feltets højeste handicap indehaves af ELEKTRA ART. Hoppen var tidligere på året både tredje i Mowerinaløb og Dianalöpning, og hun har længe ventet på at komme ud på det der ligner den optimale distance for hende – 2400 meter. Hendes seneste start i Svenskt Oaks på Jägersro kan man blot se bort fra, idet hun aldrig tog et rigtigt galopspring på den regnvåde dirt. Tilbage på Klampenborg bliver hun svær at slå, og jeg tager chancen med hende som “banker” i V5-spillet.


Fali San. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Fali San. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Løb 9. V5-5. De 5 Stjerner Ærespræmie. 2400m.

12-årige Simbad har været indbegrebet af stabilitet i år, og her har han fået en rigtig god opgave med tre kilos lettelse. Tumblin’ Dice kan på en god dag fange de fleste med sin afslutning, og blød bane vil være et plus. Hvor god er FALI SAN? Han aflagde maidentitlen over 1400 meter efter en forrygende afslutning, og afstamningsmæssigt skal 2400 meter kun være en fordel. Med et handicap på 67 har han alle chancer for at gå alene over banen her.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top