fbpx

Travers Stakes vundet i rekordtid

Saratoga i New York havde årets største dag i går med en perlerække af Gruppe-1-løb. Foran 48.630 tilskuere blev hovedløbet Travers Stakes over 2000 meter dirt for 3-årige vundet af Prins Khalid Abdullahs Arrogate.


Travers Stakes, der er afholdt siden 1864, er et af de vigtigste Gruppe-1-opgør i den amerikanske væddeløbskalender og doteret med en præmiesum på $1.250.000, hvor de $650.000 tilfalder vinderen.

Arrogate er en 3-årig skimmel hingst efter Unbridled’s Song – Bubbles v. Distorted Humour, som var ustartet som 2-åring og inden i går havde vundet tre mindre løb for sin træner Bob Baffert i Californien.

Under veteranjockey Mike Smith sprang han godt af og tog føringen for til slut at vinde med 13½ længde foran staldkammeraten American Freedom og Gun Runner.

Blandt de øvrige 3-årige fandt man favoritten Exaggerator, der var anden i Kentucky Derby, vinder af Preakness og senest vinder af Haskell på Saratoga.

Ligesom American Pharoah svigtede han forventningerne i Travers og sluttede som tredjesidst.

For træner Bob Baffert, som oplevede den store skuffelse sidste år med Triple Crown-vinderen American Pharoahs nederlag, var det et stort øjeblik i går.

Han har kun trænet for Prins Khalid Abdullah i tre år og er dermed staldens efterfølger for legendariske, afdøde Bobby Frankel.

Bob Baffert udtalte efter løbet: “Når jeg ser disse væddeløbsfarver vinde et sådant løb for mig, så føler jeg at jeg er lykkedes som træner.”

Arrogate går nu antagelig direkte til Breeders Cup Classic i november for at møde California Chrome.


Prins Khalid Abdullahs Juddmonte Farm nøjedes ikke med at vinde hovedløbet, men hjemførte også Sword Dancer Stakes (G1) på græs med den nu seksårige Flintshire (Dansili), der efter en stor karriere i Europa for træner Andre Fabre i Frankrig nu er hos træner Chad Brown i New York.

Han vandt nu for fjerde gang i træk i den fine tid 2.23.45 over de 2400 meter med jockey Javier Castellano i sadlen.

Staldkammeraten Inordinate under jockey Aaron Gryder var med i løbet som pacemaker for Flintshire og var så “venlig” at trække ud i opløbssvinget så Flintshire kunne smutte igennem til en sikker sejr.

Sword Dancer Stakes var doteret med $980.000 og vinderen Flintshire kan nu starte kvit og frit i Breeders Cup Turf.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top