fbpx

ZwickyLeaks. Klampenborg, lørdag 20. august.

Første løbsdag efter Derbyweekenden byder på et program med seks opgør, heriblandt hoppernes Oaks-trial, Fabellaløb. Lørdagen indledes med et 2-årsløb med flere interessante debutanter.


Løb 1. Glaesner Company 2yo Series. 1200m.

Desert Eagle læner sig kraftigt op af karrierens første sejr. Han har vist glimrende form bag heste som Seatown, Godtnok, Mont Rose og King’s Son, men var en lille skuffelse senest i Skandinavisk Opdrætningsløb. Såfremt han kan vise sin tidligere form igen, bliver han en hård nød at knække her.

Intensity var blot en halv længde bag netop Desert Eagle da hun debuterede som fjerde den 2. juli. Siden har hun været ramt af sygdom og skal måske ses an først, men som halvsøster til Opdrætningsløbsvinderen Contiki findes både talentet og skarpheden.

Seks af feltets ni deltagere er debutanter, og der kan sagtens findes en kommende årgangsstjerne iblandt dem. Screwbox Carlras er en Air Chief Marshal-halvbror til Nudetnok og han er nært relateret til både Reventon, Cantenac og Derbydagens overlegne Larch-vinder, Steelgirl Carlras.

Lennart Reuterskiöld Jr tager sjældent turen fra Jägersro til Klampenborg med mindre han vurderer, at der er en stor vinderchance, og som halvsøster til topnavnene Valleys Pride, Miss Cooper og Oaks-vinderen Summertime er Motivator-datteren Spicy Mix måske feltets mest interessante deltager.

Konklusion: Desert Eagle har både rutinen og resultaterne til at vinde her, men han er selvfølgelig sårbar mod en god debutant. Spicy Mix kan være et godt spil til et bedre odds.


Mink's Chanel besejrer Sunday Pearl den 6. august. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Mink’s Chanel besejrer Sunday Pearl den 6. august. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Løb 2. V5-1. Suzuki Løbet. 1300m.

Mink’s Chanel og Sunday Pearl udkæmpede en brav duel i Derbyweekenden, hvor førstnævnte til slut gik forbi med en halv længde. Denne gang står Sunday Pearl et halvt kilo bedre til, distancen er 100 meter kortere og hoppen har fået et løb i kroppen efter 2½ måneds pause – hun har altså alle chancer for, at vende formen denne gang.

Gilbertian vandt let over 1200 meter den 23. juli og ser ud til at have genfundet melodien i en alder af 10 år. Han har kapacitet til langt mere end det nuværende handicap, og hvis humøret fortsat er i orden, kan han selvfølgelig ikke afskrives her.

Boss kommer med frisk sejr fra Jägersro og har suveræne William Segovia i sadlen. Validus har ikke vundet i sine fire seneste starter, men ser fortsat ud til at holde formen, og endelig er der Boss’ staldkammerat, Lomax, som længe har danset om den varme grød og nu er sænket yderligere et kilo.

Konklusion: Det er et amatøropgør, hvor der enten skal vælges så mange krydser som muligt, eller også skal man tage chancen på Sunday Pearl, der længe så ud til at gå mod en sikker sejr senest. Jeg vælger sidstnævnte mulighed.


Løb 3. V5-2. Nissan Løbet. 2400m.

En afdeling der svær at få styr på. Jackson Five så en overgang rigtig godt ud senest, men havde ikke meget at skyde med til slut. Awesome viste endelig lidt forbedring bag Fuego og Frost, men blev hævet tre kilo for præstationen og rides med yderligere et kilos overvægt her. Også Spread My Wings viste gryende form, men blev hævet fire kilo for sin tredjeplads i Göteborg, og både Good Trade og Ikarostech kan vinde på en god dag.

Konklusion: Der er plads til alle 9 (Green And Blue er udgået) på min V5-kupon, så alle kommer med. Vinderbuddet tilfalder Good Trade.


Tekfa/Dayverson De Barros vinder sin anden sejr på stribe og er fortsat ubesejret i Skandinavien. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Tekfa/Dayverson De Barros. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Løb 4. V5-3. Dinitrol Løbet. 2400m.

Label vandt helt overlegent med syv længder i sin seneste start på Jägersro, men han steg også fem kilo for sejren og skal her bytte underlaget ud med græs. Vera Volkova har ikke haft samme prangende sæson i år som i fjor, men får hun en let bane at galoppere på er hun altid farlig. Smartinblack var en skuffelse på Derbydag, men kan vinde såfremt han genfinder formen.

Konklusion: Jan-Erik Petterssons 4-årige Tekfa har imponeret efter ankomsten til Sverige og hun fungerer mindst lige så godt på græs som på dirt. Hun vinder dette løb, såfremt hun finder godt rundt på Klampenborg.


Miss Chocolate/Shane Karlsson. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Miss Chocolate/Shane Karlsson. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Løb 5. V5-4. Ford Fabellaløb. 2200m.

Syv hopper gør op om forprøven til Dansk Oaks. Miss Vordingborg skal prøve distancen for første gang, men afstamningsmæssigt bør det ikke blive noget problem. Sjettepladsen i Norsk 1000 Guineas er bedre end den ser ud på papiret og det egentlige spørgsmål er velsagtens, om hun kan give halvandet kilo til Miss Chocolate og 4½ kilo til Beauty Award.

Konklusion: Miss Chocolate forbedrer sig med stormskridt. Hun var anden bag Miss Vordingborg over 1600 meter dirt fra lige vægt i foråret, og hun har allerede vist, at hun er fremragende over længere distance. Eneste spørgsmålstegn er Klampenborgs græs. Hun bliver mit vinderbud her.


Løb 6. V5-5. Citroën Maidenløb. 1400m.

På papiret står Bell Bellissima bedst til her, og hendes græsform var rigtig god i fjor. Hun var tredje bag Suspicious Mind og fjerde bag Miss Vordingborg som 2-årig, men var langt slået mod ældre heste i sæsondebuten på Jägersro efter en lang løbspause.

Royal Zem har været svær at blive klog på, men han skal være med i rammen her. Det samme gælder Nephertiti, som vil drage stor fordel af en let bane.

Konklusion: Fali San debuterede som tredje bag Steelgirl Carlras og Doc Martin. Han var langt slået af vinderen, men hun gik til gengæld ud og var næsten lige så overlegen i Larch Ærespræmie, så formen ser ganske fin ud, og den kan sagtens række til sejr i dette maidenløb.


V5

V5-1: 1 Sunday Pearl
V5-2: Alle 9
V5-3: 2-3-5-7
V5-4: 2-3-7
V5-5: 4-5-6-8

432 kroner.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top