fbpx

Beaufort Twelve i kamp mod tiden

Selv om Beaufort Twelve med sin totale udklassering af “herrerne” i Jockeyklubbens 2000 Guineas på Bro Park den 19. juni gjorde hende til manges Derbyfavorit, har den mellemliggende periode frem mod søndag langt fra været en dans på roser. 


Beaufort Twelve på vej mod sejren i Jockeyklubbens 2000 Guineas foran Suspicious Mind og Amarillo Starlight. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Beaufort Twelve på vej mod sejren i Jockeyklubbens 2000 Guineas foran Suspicious Mind og Amarillo Starlight. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

“Det har faktisk været med ryggen mod muren”, siger Søren Jensen fredag eftermiddag til GalopSport.

“En uges tid efter premieredagen på Bro Park blev Seatown ramt af en halsinfektion, og få dage efter begyndte Beaufort Twelve også at hoste. En undersøgelse viste, at hun var ramt af en kraftig halsinfektion, hvilket kostede et 10 dages afbræk i træningen og en kamp mod tiden for at blive klar”.

Torsdag morgen var Beaufort Twelve med sin faste makker Nicolaj Stott rundet tribunesvinget uden problemer, og efterfølgende arbejdede hoppen på sandbanen til trænerens store tilfredshed.

“Ud fra hendes sidste arbejde at dømme, lader det til, at hun nu er tilbage på samme formstadie som før vi rejste til Stockholm”, forklarer Søren, som igen har fundet optimismen frem ovenpå et par hårde uger.


I 2010 vandt Søren Jensen Dansk Derby med Beaufort Twelves helbror, Sir Henry, og for to år siden var helsøsteren Harbour Light tredje bag Davicii og Stradivarius. Hvordan vurderer træneren Beaufort Twelve i forhold til de ældre søskende?

Nicolaj Stott og Beaufort Twelve. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Nicolaj Stott og Beaufort Twelve. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

“Jeg ser Beaufort Twelve som en mere komplet hest. Hun har en utrolig høj ‘cruising speed’, i Stockholm lagde hun sig for første gang helt ned og gik hele vejen til mål. Det er noget de andre har savnet”.

“Med henblik på hendes distanceevner hører hun i bund og grund ikke hjemme over 2400 meter, men en god til let bane vil hjælpe hende meget, og lige nu lover vejrudsigten forholdsvis tørvejr”, slutter Søren Jensen om Stald Seasides tophoppe, der med en sejr kan blive Academy Awards fjerde danske Derbyvinder og den tredje hoppe der vinder det klassiske opgør siden 2011.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top