fbpx

“Jeg kan ikke få ham bedre end han er lige nu”

Marc Stott har på søndag chance for at vinde sit første klassiske løb som træner. Chancen eksisterer med Odessa Racings Efesos i Hellerup Finans Dansk Derby, og fynboen er optimist. Superoptimist.


Efesos/Oliver Wilson går mod en sikker sejr i Hellerup Finans Derby Trial Stakes før stærkt afsluttende Justin Case/Carlos Lopez og Beauty Award/Shane Karlsson. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Efesos/Oliver Wilson går mod en sikker sejr i Hellerup Finans Derby Trial Stakes før stærkt afsluttende Justin Case/Carlos Lopez og Beauty Award/Shane Karlsson. Foto: Burt Seeger / US Photo.

”Jeg føler, at jeg har en hest med klar vinderchance”, siger Marc. “Han har gjort hvad han skal i år med tre sejre i fire starter. Tredjepladsen i Jyllandsløbet er gået i glemmebogen, for Efesos blev påredet undervejs og banen var upassende for ham”.

”Alle forberedelserne har stemt til punkt og prikke. Han står med sikkerhed de 2400 meter, og jeg håber på en god til blød bane, idet han ikke fungerer optimalt hvis underlaget er lige så hårdt som det var i Aarhus. Jeg kan ikke få ham bedre end han er lige nu”.


Feltet på vej ind i tribunesvinget med No Comment forrest og Efesos udvendigt på andenpladsen. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Feltet på vej ind i tribunesvinget i Derby Trial Stakes med No Comment forrest og Efesos udvendigt på andenpladsen. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Efesos nåede kun to starter som 2-årig. Han var startmeldt til to yderligere løb, men udgik med sore shins.

På søndag galopperer Royal Experiment-sønnen til start i Derbyet med en sejrsprocent på 50, og han er hævet til 82 i handicap efter sin opvisning i Derby Trial Stakes, hvor han var 2½ længde klar af godt afsluttende Justin Case.

”Og det var med kræfter i behold”, fortæller den unge træner, der skal forsøge at blive den første Odense-baserede Derbyvinder siden 1997, hvor Søren Jensens Ascot vandt i hænderne på Rae Guest.


Se denne feature med Efesos’ sidste arbejde før Derbyet:


Marc Stott kommer med et stort hold heste til sæsonens clou i Klampenborg.

Otte starter fordelt med to lørdag og seks på derbydagen.

De to starter lørdag eftermiddag foregår begge i storløbssammenhæng med King’s Son i Skandinavisk Opdrætningsløb og Captain Morgan i Chess Racing Scandinavian Open Championship (Gr.3).

King's Son/Oliver Wilson besejrer Desert Eagle/Nicolaj Stott. Foto: Burt Seeger / US Photo.
King’s Son/Oliver Wilson besejrer Desert Eagle/Nicolaj Stott. Foto: Burt Seeger / US Photo.

”Jeg tager selv over med de to heste lørdag morgen. Familien og jeg overnatter i København, og så sørger personalet hjemme i stalden for, at resten kommer over søndag”, siger Marc Stott, som kommenterer chancerne med Efesos’ staldkammerater således:

King’s Son har imponeret stort hidtil med andenpladsen i debuten og sejren senest. Kommer nu ud mod hidtil hårdeste modstand i Skandinavisk Opdrætningsløb, men han har trænet rigtig godt efter sejrsløbet og har har vinderchance”.

Captain Morgan kommer ud i Scandinavian Open for andet år i træk. Han fik intet med hjem sidste år, men var trods alt kun syv længder fra vinderen. Løbet er måske bedre i år, men han er også stærkere, og jeg tror han har en god præmiechance.

Captain Morgan/Oliver Wilson besejrer Brownie/Rafael Schistl og Irish Rock/Per-Anders Gråberg i Nine Furlong Handicap. Foto: Burt Seeger.
Captain Morgan/Oliver Wilson besejrer Brownie/Rafael Schistl og Irish Rock/Per-Anders Gråberg i Nine Furlong Handicap. Foto: Burt Seeger.

Derby Dag:

Dark Eagle skal bruge løbet som forberedelse mod Breeders’ Trophy Classic i Sverige den 9. september. Han er ikke i 100 procent i topform til løbet nu på derbydagen, og jeg forventer ikke en sejr, men på klassen skal han have en triochance”.

”Armagnac er med i et meget hårdt handicap. Han er ude med en behagelig vægt ogbanens underlag spiller ingen rolle. Han kan sagtens løbe ind i trioen”.

”Lima er meget talentfuld 2-årig, som nu skal debutere. Hun har trænet nydeligt i selskab med Queen Of Dreams, og jeg forventer hun er langt fremme”.

Queen Of Dreams har nu debuten overstået og hun var meget positiv som tredje bag King’s Son og Desert Eagle. Hun er forbedret til på søndag og jeg vurderer hende som staldens bedste chance på derbydagen”.

Ocho Rios har gået to dårlige løb i træk. Første gang kender jeg forklaringen, men senest forstår jeg ikke årsagen. Jeg håber på et vendepunkt på søndag, men må erkende, at jeg er usikker på dagsformen”.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top