fbpx

ZwickyLeaks. Klampenborg, lørdag 23. juli.

Det er sidste løbsdag før Derbyweekenden i Klampenborg. Banen afholder Saturday Night Racing med seks løb på programmet og en svær V4-omgang fra 2. til 5. løb. Her får du opmeldingerne fra ZwickyLeaks.


Løb 1. Glaesner Company 2yo Series. 1200 meter. Kl. 18.00.

Marc Stott tager her turen fra Odense med King’s Son og debuterende Queen Of Dreams, og også Søren Jensen sadler to deltagere i form af Sir Oliver og Intensity. Førstnævnte har startet i samtlige 2-årsløb på Klampenborg i år og var lige bag King’s Son senest, mens Intensity havde problemer med at tackle det bløde underlag. Som halvsøster til Opdrætningsløbsvinderen Contiki vil Intensity sikkert sætte pris på et lettere underlag og hun er sikkert ikke langt fra sin staldkammerat Sir Oliver denne gang.

Opmeldingen: Det er svært at komme udenom King’s Son. Han var kun slået med hals af rutinerede Mont Rose i debuten, hvor han sluttede stærkt af og indikerede, at han vil sætte ekstra stor pris på 100 meter længere denne gang. Francisco Castro prøver nu græsset med Angelia, der var ude i et hårdt maidenløb på Jägersro i debuten. Angelia er halvsøster til Derbyvinderen Inchiline og helsøster til Pompøs Cup-vinderen Anassa, så der er alle chancer for, at hun er bedre på græs end på dirt. Måske et emne til komben bag King’s Son.


Løb 2.  V4-1. Sprint Handicap. 1200 meter.

Nelina har vundet to gange på stribe og er steget fem kilo i handicappet, så spørgsmålet er hvor længe hun kan blive ved. Stellar Jet blev straffet to kilo for sin fjerdeplads bag Steelgirl Carlras forrige fredag, mens Sessan og Gilbertian begge kommer med god form. Det ligner en afdeling hvor det kan betale sig at gardere godt.

Opmeldingen: Nelinas staldkammerat Forever Fong har startet tre gange på Øvrevoll i år og været tæt på alle gange. Samtidig fik formen et godt boost, da Reckless endnu engang vandt på Øvrevoll torsdag aften, og med myggevægten 52 kilo på ryggen ser Forever Fong ud til at være et godt spil til et godt odds – han har dog endnu aldrig vundet i 47 starter, så nogen “banker” i V4-spillet er han ikke.


Løb 3. V4-2. Amatørløb. 1200 meter.

Lomax, Boss, Kong Valdemar og Avonbear skinner mest i øjnene. De to sidstnævnte har begge vundet deres seneste start, Boss får atter William Segovia på ryggen, men slås med et kilos overvægt. Lomax var ikke langt bag Kong Valdemar sidste gang, men måske er distancen lige det korteste.

Opmeldingen: Jeg troede meget på Nephertiti sidste gang, men hun tacklede ligesom sin storesøster Vera Volkova slet ikke den bløde bane og var langt fra den form hun ellers havde vist. På et hurtigere underlag kan hun igen være farlig – dertil er hun sænket to kilo og får yderligere tre kilos lettelse under Kate Alvesparr.


Løb 4. V4-3. Seven Furlong Handicap. 1400 meter.

Hvor længe kan Warp Core blive ved? Han er efter to sejre på stribe oppe i et handicap på 71, hvilket er det samme som Dawn Raid, der akkurat fandt distancen for lang senest. 200 meter kortere er kærkomment. Der er masser af god form blandt de øvrige, og måske er det her man skal have alle på.

Opmeldingen: Francisco Castro har omsider sin stald i storform og kommer her med Negroamaro, der i sin seneste start på Klampenborg var slået med en halv længde af Dream’run. Han står bedre til denne gang og skal matematisk kunne vende formen.


Løb 5. V4-4. Saturday Night Handicap. 1400 meter.

Her venter endnu et af disse opgør, hvor deltagerne har mødt hinanden adskillige gange på kryds og tværs, og hvor dagsformen plejer at være afgørende. Maltho banker nu for alvor på til en sejr – ikke mindst set i lyset Brownies Listed-sejr på Øvrevoll senest. Eliot Ness blæste akkurat op til slut i sin sæsondebut og vil givet være hakket bedre denne gang.

Opmeldingen: Land’s End vandt helt efter behag i Göteborg i starten af juli og har ikke været dårligere end anden i årets fire første starter. Alt ser ud til at passe perfekt denne gang og her kan han tage sin første KG-sejr siden sidste års 2000 Guineas.


Løb 6. iKeyVet Series. 1600 meter.

Dagen afsluttes med et herligt gensyn med Flemming Velins 3-årige Omar Bradley, der sæsondebuterede med en sikker sejr foran den senere danske 2000 Guineas-vinder All Or Nothing. Siden var Omar Bradley slået med mindre end ni længder i Tysk 2000 Guineas og han står med sit handicap på 92 som løbsdagens helt store favorit. Det er meget svært at argumentere for, at Omar Bradley taber dette opgør, men bag ham kan det blive spændende – Elektra Art kommer fra tredjepladser i både Mowerinaløb og Dianalöpning og bruger dette løb som optakt til Svenskt Oaks. Red Zone vandt sin seneste start og Heman Cross har vist masser af talent allerede.

Opmeldingen:Omar Bradley vinder. Elektra Art og Heman Cross kæmper om andenpladsen.


V4-forslag

Afd. 1: 1-3-5-7-8-10
Afd. 2: 3 Nephertiti
Afd. 3: Alle 11
Afd. 4: 1-6

264 kroner.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top