fbpx

“Lige så god som han var 17. maj”

Han blev ramt af en halsinfektion efter sin seneste start på Jägersro, hvor han samtidig led karrierens første nederlag. 


Lifeofbryan aflægger maidentitlen på Øvrevoll den 23. september. Foto: Roger Svalsrød / Hesteguiden.com
Lifeofbryan. Foto: Roger Svalsrød / Hesteguiden.com

Men han er fortsat ubesejret på græs, og torsdag aften finsliber Lifeofbryan Derbyformen i Lyches Minneløp med 100.000 i førstepræmie. “Han er lige så god som han var 17. maj”, siger Hallvard Soma.

“Han gik et arbejde på græsset i fredags og virker tilbage i god form efter sygdommen. Vi har haft god tid til at forberede ham til dette løb, men topformen rammer han først på den danske Derbydag”, lover Øvrevoll-træneren.

Appel Au Maitre-sønnen møder 10 norskopdrættede konkurrenter i det 1980 meter lange Lyches Minneløp – et opgør hans mor Theatrical Award vandt for otte år siden med Carlos Lopez på ryggen.

Lopez har også været Lifeofbryans faste makker i karrierens fire første starter, men torsdag aften må han se til fra tilskuerpladserne, idet han afsoner en udelukkelse.

“I stedet rider Manuel Santos ham, men Carlos er tilbage i sadlen i Dansk Derby”, siger Soma, der advarer om, at det skarpe indre sving og korte opløb er det eneste der kan ødelægge Lifeofbryans sejrschance i Lyches, hvor Lifeofbryan på papiret er to kilo bedre inde end Isidro Vergaras Marshall Runner, som senest vandt med fire længder over 1600 meter på sandbanen, men som var fire længder bag Lifeofbryan i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer den 17. maj.


Stall Soma, Carlos Lopez og Lifeofbryan. Foto: Stall SOMA.
Stall Soma, Carlos Lopez og Lifeofbryan. Foto: Stall SOMA.

Hallvard Soma forventer at være repræsenteret med to af de 15 Derbydeltagere på Klampenborg den 7. august.

Udover Lifeofbryan gælder det ligeledes norskopdrættede Justin Case, der kommer fra en andenplads bag Efesos i Derby Trial Stakes.

“Han blev hævet til 79 og fik løbet sig ind i Derbyet. Det er en hest der bare bliver bedre og stærkere for hver eneste dag. Han står hver en meter af distancen og for hans vedkommende håber jeg på en blød bane, så det kan blive så hård en styrkeprøve som muligt. Jeg har booket Nelson De Souza til at ride ham i Derbyet”, siger træneren om Alpino Chileno-sønnen.

“Så vidt jeg erindrer, har jeg aldrig tidligere haft en hest til start i Dansk Derby, så at stalden ser ud til at få to heste med i år er vældig stort og vi glæder os til til Derbyweekenden”, afslutter Hallvard Soma, der lige nu ligger på ottendepladsen i den norske trænerliga med 13 placeringer blandt de tre første i 33 forsøg.


Program: Øvrevoll, torsdag 21. juli kl. 18.00.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top