fbpx

En ny dansk superstjerne?

Efter næsten 21 måneders fravær gjorde Galileo-sønnen Giuseppe Piazzi fredag eftermiddag comeback med sejr i Klampenborg Classic for træner Flemming Velin og jockey Per-Anders Gråberg. 


Feltet på vej ind i tribunesvinget i Klampenborg Classic. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Feltet på vej ind i tribunesvinget i Klampenborg Classic. Foto: Burt Seeger / US Photo.

En præstation, der gav genlyd overalt, og hingsten er nu klar til Scandinavian Open.

Giuseppe Piazzi vandt det 2400 meter lange opgør med halvanden længdes afstand til Bent Olsen-trænede Call Of Duty, hvorefter der var hele 10 længder til Captain Morgan på tredjepladsen.

Herefter fulgte Rockyto, Inaya, Thewaytoyou, Manacor og Lucanin.

Det var første start siden den 21. oktober 2014 for Giuseppe Piazzi, som i slutningen af sin 2-årssæson kom til Danmark som ubesejret efter to starter for André Fabre i Frankrig.

Allerede her havde hingsten vundet over distancerne 1950 og 2000 meter, så distanceegenskaberne har der aldrig været tvivl om.

At Flemming Velin til gengæld kunne have sin hest i så fortræffelig form efter tæt på to års løbspause er mildest talt imponerende.


Giuseppe Piazzi vinder Klampenborg Classic foran Call Of Duty. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Giuseppe Piazzi vinder Klampenborg Classic foran Call Of Duty. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Giuseppe Piazzi, der er født i Irland, blev som åring solgt for 260,000 euro på Goffs Orby Sale til Horse France og gik i træning hos André Fabre for Coolmore-teamet Derrick Smith, Sue Magnier og Michael Tabor.

Efter at have vundet sine to første starter på Argentan og Angers købte Majken og Flemming Velin ham i en privat handel, men han kom aldrig til start i sin 3-årssæson.

Fredag eftermiddag indledte han sin skandinaviske løbskarriere fra et handicap på 85, men der kommer ikke til at gå lang tid før han står en hel del højere.

“Han er meldt i Scandinavian Open den 6. august, og det er også planen at starte ham dér, men jeg ville ønske, at han havde nået at få en start mere. Desværre blev det først tiltænkte løb for et par uger siden ophævet, så forberedelsen har ikke været helt optimal i den retning”, sagde Flemming Velin, der var tydeligt rørt i minutterne efter triumfen i Klampenborg Classic.

Giuseppe Piazzi og Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Giuseppe Piazzi og Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Velin har desuden endnu et kort i ærmet til Chess Racing Scandinavian Open Championship (Gr.3) i form af sidste års engelske St. Leger-3’er Fields Of Athenry, som endnu ikke har været bragt til start efter ankomsten til Skandinavien.

“Han har døjet med sore shins efter han gik et hurtigt arbejde på banen, men nu har jeg planer om at give ham endnu et arbejde herinde og så eventuelt sæsondebutere ham direkte i Scandinavian Open. Dét han viser i mig i træning er uhyggeligt”, uddybede Velin, som senere på dagen fik endnu en dagssejr med 5-årige Kingsbridge.

Kingsbridge blev redet først over stregen af trænerens nytilknyttede jockey, spanske Jorge Horcajada Gomez, der således fik en helt perfekt start for sin nordsjællandske arbejdsgiver.

Det var anden sejr i år for Dylan Thomas-sønnen Kingsbridge, og Flemming Velin er nu noteret for seks vindere ud af 18 starter i 2016.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top