fbpx

Derfor svigtede Stinger

Efter at have misset det meste af 3-årssæsonen i fjor lå det i kortene, at Hanne Bechmann-trænede Stinger for alvor skulle brænde igennem som 4-årig med Dansk Breeders’ Cup som det første store mål. 


Redder Stinger sæsonen i eftermiddag?. Foto: Burt Seeger.
Stinger. Foto: Burt Seeger.

Nu er Academy Award-sønnen fortsat sejrsløs efter tre starter, men årsagen til de svigtende præstationer er fundet.

“Vi valgte at foretage en dybdegående undersøgelse af ham efter Breeders’ Cup, og det viser sig, at han er alvorligt ramt af mavesår”, fortæller Hanne Bechmann til GalopSport.

“Stinger har overvintret glimrende og alt så ud til at gå planmæssigt. Jeg var egentlig ganske godt tilfreds med hans præstation første gang ude, men så sprang han halvdårligt af anden gang. Det kunne selvfølgelig bare være et tilfælde, men da han gjorde det igen i selve Breeders’ Cup føltes det for mærkeligt”.

“Blodprøverne så fine ud og umiddelbart kunne vi ikke se nogen grund til hans svigtende præstation. Det ulmede i baghovedet på mig, at han kunne være ramt af mavesår, men normalt går hestene fra foderet når de lider af det, og Stinger har spist godt hele tiden”.

“Alligevel valgte vi at udføre en gastroskopi, og det viste sig her, at han er ganske alvorligt plaget af mavesårene. Det er meget smertefuldt og har uden tvivl været med til at sænke hans præstationsevne – og så forklarer det ganske godt hvorfor han har sprunget så dårligt af”, fortsætter Hanne.


Stinger (DEN). 4-årig brun vallak v. Academy Award - Embattle (Dernier Empereur). Foto: Burt Seeger.
Stinger (DEN). 4-årig brun vallak v. Academy Award – Embattle (Dernier Empereur). Foto: Burt Seeger.

Opdagelsen betyder, at Stinger nu medicineres for at komme problemerne til livs, og det bliver en kamp med tiden for at få ham klar til den næste store mål, Scandinavian Open Championship (Gr.3) i Derbyweekenden lørdag den 6. august.

“Heldigvis kan han træne videre under medicineringen, så han kommer ikke til at tabe formen, og det skal bestemt endnu ikke udelukkes, at han når at blive helt klar til Scandinavian Open. Derefter sætter vi næsen op efter Breeders’ Trophy Stayer på Bro Park i september”, konkluderer træneren.

På trods af, at han er i gang med sin 4-årssæson og altid har skreget på længere distance, har Stinger endnu ikke været ude over 2400 meter i sin karriere.

“Han har jo aldrig været klar til det – men selvfølgelig er det et ekstra spændingsmoment at vi stadigvæk ikke har set ham løbe over det der måske er hans allerbedste distance”, supplerer Stingers ejer, Jens Ditlev Lauritzen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top