fbpx

“Jeg betragter Derbypladsen som givet”

Marc Stott har efterhånden lagt skuffelsen over Efesos’ tredjeplads i Jyllandsløbet bag sig. 

Efesos og Oliver Wilson vinder let foran Bassiano/Elione Chaves. Foto: Burt Seeger.
Efesos og Oliver Wilson vinder let på Klampenborg. Foto: Burt Seeger.

På trods af, at Cabanac stod klart bedre til, troede både Efesos’ træner og flere spillere på sejr – illustreret af oddset 35:10.

”Men baneunderlaget passede ikke min hest”, siger Marc Stott med Jyllandsløbet på afstand.

“Banen var alt, alt for hård – der var simpelthen vandet for lidt. Nu blev Efesos så også påredet, så præstationen var under omstændighederne fuldt godkendt”.

”Efesos kom ud af Jyllandsløbet med 78 i handicap, så jeg betragter derbypladsen som givet. Han gør en start mere inden derbyet – i Derby Trial Stakes. Som jeg ser det kan kan et eventuelt negativt resultat stadigvæk ikke sende ham ud af derbyet”, vurderer Marc Stott, som glæder sig til at se den langt galopperende Royal Experiment-søn tilbage på Klampenborg.

”Han har vundet sin enlige start derovre i år. Her var vejret også var godt, men til forskel fra Aarhus havde Klampenborg vandet grundigt. Efesos er en klassehest og Dansk Derby har været hovedmålet i hele sæsonen”, fortæller den fynske succestræner, der var klart mest vindende på sin hjemmebane indenfor både trav- og galopsporten i fjor.

Det har ikke ændret sig i 2016, hvor Stotts heste har indløbet 438.085 kroner forud for weekendens løb.

I aften sadler Stott fire heste i Odense og i morgen tager han til Klampenborg med to.

Halvdelen af de seks starter foregår med lærlingen David Parkes i bøjlerne, og Parkes er dermed tilbage i Danmark for at følge op på det store triumftog på Jyllandsløbsdagen hvor han vandt tre gange.

”Han er afgjort en fremtidens mand”, spår Marc Stott.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top