fbpx

Quiet Reflection sikrede første Gruppe-1-sejr til Hubert Strecker

Den 3-årige hoppe Quiet Reflection (Showcasing) vandt en storartet sejr i fredagens Commonwealth Cup (Gr.1) over 1200 meter for 3-årige på Royal Ascot. Løbets førstepræmie var £243.853.


quiet_reflection_236726

Som nævnt tidligere har hoppen en dansk delejer i Hubert Strecker.

Hendes træner, Karl Burke, som opnåede sin første Gruppe-1-sejr i England og første sejr på Royal Ascot, var rørt efter løbet og fortalte, at han havde købt Quiet Reflection på Goffs Breeze Up Sale sidste år for £44.000.

Han solgte halvparten til anpartstalden Ontoawinner, og hans hustru og datter forlangte at han også skulle sælge resten af hesten, men han ville beholde en del af den selv og solgte 35% til danske Hubert Strecker.

Quiet Reflection er nu en formue værd og hendes næste opgave kan blive July Cup (Gr.1) mod ældre heste, men en anden vej kan også være at give hende en lidt længere pause og gå til Sprint Cup (Gr.1) på Haydock Park den 3. september og derefter British Champions Sprint (Gr.1) den 15. oktober på Ascot.

Karl Burke, der oprindelig var forhindringsjockey, har nu også knyttet den tidligere forhindringsjockey Dougie Costello til sin stald. En overgang så det ud som Quiet Reflection ville blive lukket inde midt i banen, men da en åbning viste sig gik hun igennem og vandt sikkert foran Kyllachy-sønnen Kachy, som tog en tur på tværs af opløbet uden dog at genere nogen.


Dagens andet Gruppe-1-løb, Coronation Stakes, blev vundet af den fransktrænede Qemah (Danehill Dancer), ejet af Qatars Al Shaqab Racing og trænet af Jean-Claude Rouget som vandt dette løb for andet år i træk.

Qemah var tredje i det franske 1000 Guineas i sin sidste start til træner Rougets anden deltager La Cressonniere.

Den irske 1000 Guineas-vinder Jet Setting var favorit, men kunne ikke leve op til dette og blev sjette i “dead heat”.

Hendes jockey udtalte, at hun ikke svarede til sidst og måske er på vej i brunst eller ikke var restitueret efter sit hårde løb på Curragh i Irish 1000 Guineas.

Hun blev som tidligere berettet solgt for £1.300.000 i mandags til China Horse Club.

Norske Quarterback fik sin første start efter Dubai opholdet i Duke of Edinburgh Stakes over 2400 meter.

Han var vel med længe i løbet blandt de seks første, men i opløbet var der udsolgt og han sluttede blandt de sidste som nr. 14 af 19 startende.

Træner Rune Haugen blev interviewet på Channel 4 Racing og præsenterede sig godt.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top