fbpx

ZwickyLeaks. Klampenborg, lørdag 21. maj.

Med 74 heste i otte løb går Klampenborg lørdag eftermiddag imod årets hidtil bedste løbsdag og omsætning i fælles skandinaviske puljer. Her kan du læse hvilke heste jeg spiller på dagen – og hvorfor.


Løb 1. Bank Of Burden Handicap. V4-1. 1200m. Kl. 12.45.

Hanne Bechmann-trænede Sunday Pearl mødte i sin sæsondebut formstærke Validus, som allerede løb i kroppen. Den 3-årige hoppe havde yderligere 5½ længde ned til Boss, som hun møder igen her. Det har ligget lidt i kortene, at Sunday Pearl vil kunne drage stor fordel af sit lave handicap baseret på fire starter i 2-årssæsonen, og efter et trænerskifte i vinter slipper hun nu for transporten til Klampenborg, som højst sandsynligt var det der tog meget ud af hende i fjor.

Konklusion: Efter den glimrende sæsondebut synes jeg, at Sunday Pearl er et vinderspil værd, men på V4-kuponen tager jeg også Gipsy Swing med. Hun var anden bag ligeledes formstærke Avonbear i sæsondebuten og formen virker intakt i stalden hos svenske Catharina Östlund.


Hoku/Manuel Santos besejrer Land's End/Per-Anders Gråberg i Åbningsløb. Foto: Burt Seeger.
Hoku/Manuel Santos besejrer Land’s End/Per-Anders Gråberg i Åbningsløb. Foto: Burt Seeger.

Løb 2. Six Furlong Handicap. V4-2. 1200m. Kl. 13.10.

Et virkelig stærkt opgør for klasse-2-sprinterne. Karmastrikesback skuffede mig meget i sæsondebuten, hvor både jeg og Niels Petersen var ret overbeviste om, at han skulle gå alene over banen fra sit handicap på 83. Petersens heste har afgjort set ud til at have haft brug for et løb i kroppen, og det kan meget vel have været med til at sætte Karmastrikesback så meget frem, at han vinder nu. For mit vedkommende er det i hvert fald for tidligt at vende ryggen til ham.

Distancen 1200 meter er jeg måske lidt mere i tvivl om, og den kan muligvis komme Francisco Castros Land’s End mere tilgode. Land’s End sæsondebuterede med et knebent nederlag til Bent Olsens Hoku, som siden har bekræftet sin fantastiske form ved at besejre Icecapada i Fam. E. Nagell-Erichsens Hoppeløp på Øvrevoll i tirsdags. Med til historien hører også, at Sweet Loreen, som var fjerde gennem mål bag Hoku og Land’s End, vandt Øvrevoll Sprint Cup i tirsdags.

Konklusion: Med de præstationer som Hoku og Sweet Loreen leverede i tirsdags, kan jeg ikke slippe Land’s End her. Karmastrikesback kan dog fortsat være hvad som helst og tages med på V4 sammen med Miss Phone Girl, der er tilbage i mere moderat selskab efter at have mødt Let’sgoforit og kompagni på Jägersro.


Secret Emotion/Fredrik Janetzky besejrer Fighter Carlras/Oliver Wilson og Queen B/Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger.
Secret Emotion besejrer Fighter Carlras og Queen B. Foto: Burt Seeger.

Løb 3. 3-års Maidenløb. V4-3. V5-1. 1600m. Kl. 13.40.

15 heste i et maidenløb for 3-årige er en stor mundfuld, men heldigvis er der noget form at gå efter. Brian Wilsons Royal Zem sæsondebuterede med en tredjeplads bag Rocky og No Comment. Rocky har siden vundet overlegent på Täby og er blevet hævet til 81 i handicap. No Comment er fortsat Bent Olsens store 2000 Guineas-håb, og at Royal Zem ikke var længere væk antyder, at han i hvert fald er god nok til at aflægge maidentitlen nu.

Syv af de øvrige deltagere mødte hinanden i en maidenløb over samme distance den 30. april. Her var Fighter Carlras anden, Queen B tredje, Doc Martin femte, Murano sjette, Prime Red syvende, Tool Box Carlras ottende og Fleurie tiende.

Både Fighter Carlras og Queen B var meget tæt på vindende Secret Emotion, og det kan blive tæt igen. Måske er der en lille fordel til Queen B, som har færrest starter bag sig og ligesom Niels Petersens øvrige hold må gå frem med sæsondebuten overstået.

Konklusion: Med Royal Zem, Fighter Carlras og Queen B på kuponen føler jeg mig ret sikker på at overleve afdelingen. Er der plads til det, kan man yderligere gardere med Doc Martin og Murano, som ikke var langt bag Fighter Carlras og Queen B senest.


Inaya/Elione Chaves vinder Skandinavisk Grand Prix foran Call Of Duty og Falconet. Foto: Burt Seeger.
Inaya ved sidste års sejr i Skandinavisk Grand Prix foran Call Of Duty, Falconet og The Kicker. Foto: Burt Seeger.

Løb 4. Dansk Jockey Club Cup (L). V4-4. V5-2. 1800m. Kl. 14.05.

Årets hidtil bedste væddeløb på Klampenborg. Inaya, Falconet og Berling løber med en “penalty” på tre kilo i forhold til udgangsvægten, og det kan naturligvis blive altafgørende i et tæt opløb.

Guerre har feltets højeste handicap og han får samtidig også vægt af konkurrenterne – men det er hans første forsøg over 1800 meter og det står hen i det uvisse om det er den rigtige distance for ham. Han var trods alt kun slået med tre længder i Europas største Gruppe-1-løb for sprintere, Prix de l’Abbaye, over 1000 meter for to år siden.

Jacob Johansen har haft valget imellem Lone Kaj-Nielsens Jubilance og Falconet. Jacob har valgt sidstnævnte, som dog løber med tre kilo mere på ryggen end sin staldkammerat. Normalt er de to heste meget jævnbyrdige, og spørgsmålet er nok, om Falconet kan give så meget vægt væk her.

Inaya skuffede mange tilhængere, da hun slet ikke fandt aktionen i Scania Mile på Jägersro i sæsondebuten. Finde aktionen kunne hun dog sagtens i det arbejde hun udførte på Klampenborgs græs efter løbsdagen for to uger siden. Her efterlod hun sin staldkammerat Berling med et par længder til slut og så ud til at stortrives.

Så er der Captain Morgan – jeg bliver ikke overrasket hvis han vinder. Han har altid lignet en hest der på et tidspunkt ville kunne galoppere sig ind i eliten, men hidtil har skader sat en stopper for missionen. Er der bare et minimum af forbedring i forhold til sæsondebuten, så er Captain Morgan tæt på her.

Konklusion: Inaya har aldrig tabt på Klampenborgs græs, og derfor kan jeg heller ikke gå uden om hende her. Man kan roligt glemme alt om den seneste start på Jägersro. I V4- og V5-spillet vil jeg dog gardere bredt med både Captain Morgan, Falconet og Jubilance.


Storm efter sejren i Vinterfavoritternes Ærespræmie i 2013. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Storm efter sejren i Vinterfavoritternes Ærespræmie i 2013. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Løb 5. HKH Prinsesse Benediktes Ærespræmie. V5-3. 1800m. Kl. 14.35.

Et løb hvor der ofte sker store overraskelser. Jeg kunne godt lide Storms sæsondebut på Jägersro, og Flemming Poulsen har længe gået og ventet på at få de rette forhold til sin hest. Den tidligere Vinterfavorit er bedst med vand i banen, og med fredagens regnvejr over Reservatet øges chancen for en stor præstation.

Både Magic Cloud, Kong Valdemar, Hovsa og Zolitall kommer med god form. Det samme gør Alicia In My Dream, men det bliver noget nær umuligt at vinde her med 11 kilos overvægt.

Konklusion: Storm er et vovet vinderbud og det bliver sikkert til et højt odds. På V5 tager jeg også Magic Cloud, Kong Valdemar, Hovsa, Zolitall og Eesti Poeg med.


Redder Stinger sæsonen i eftermiddag?. Foto: Burt Seeger.
Stinger. Foto: Burt Seeger.

Løb 6. iKeyVet Serien. V5-4. 1800m. Kl. 15.00.

Det bliver interessant at se tre af sidste års dominerende faktorer på den klassiske scene møde hinanden her. Manacor, Dark Eagle og Stinger satte alle deres præg på sæsonen 2015 og nu er spørgsmålet så hvem der kommet bedst over vinteren.

Marc Stott har valgt at starte Dark Eagle uden blinkers, hvilket klart indikerer, at hesten blot kommer til Klampenborg for at få et løb i kroppen i forberedelserne til Dansk Breeders’ Cup den 26. juni.

Manacor er jo altid klar og hun leverer sit bedste uanset om det er et trial eller et storløb. Irish Rock var tredje bag Captain Morgan og Brownie i sin sæsondebut, hvilket lader til at være skudsikker form. Løber Captain Morgan helt frem i Jockey Club Cup (L), vil det bare booste formen yderligere. Spørgsmålet er, om de 1800 meter er lige i overkanten, men Irish Rock får god hjælp af Fredrik Janetzkys lettelse.

Konklusion: I Jockey Club Cup (L) gik jeg med Inaya fordi hun aldrig har tabt på Klampenborg. Derfor vælger jeg også Stinger her. Han har nemlig heller aldrig tabt i sin karrieres tre starter på hjemmebanen, og selv om han fik ødelagt størstedelen af sin klassiske sæson, slog han i sikker stil til i Breeders’ Prize Classic på Øvrevoll, hvor han vandt med fire længder og desuden havde henholdsvis otte og ni længders afstand til Dark Eagle og Manacor.


Zolitall/Jaqueline Jacobsen vinder med det mindst mulige foran Dawn Raid/Rikke Bay Torp. Foto: Burt Seeger.
Zolitall vinder med det mindst mulige foran Dawn Raid. Foto: Burt Seeger.

Løb 7. Galopgolf Ærespræmie. V5-5. 1200m. Kl. 15.25.

En svær afslutning på V5-spillet. De to heste med aktuel form er Dawn Raid, Bayonet og Full Indy, og det bliver de sidste tre krydser på kuponen. Dawn Raid blev slået med det mindst mulige senest og får her en Fredrik Janetzky fuld af selvtillid i bøjlerne.


Løb 8. Two-Times Around Maidenløb. 2200m. Kl. 15.50.

De klassiske kandidater skal for anden gang i denne sæson rundt tribunesvinget. Steelgirl Carlras kommer fra det stærke maidenløb som Rocky vandt foran No Comment, og hun var kun slået med ni længder i mål. Det skal række et langt stykke vej, men spørgsmålet er, om hoppen kommer rigtigt til sin ret over de 2200 meter. Bettina Andersen var i et tidligere interview inde på, at Steelgirl Carlras er mere distancebetonet end brødrene Cantenac og Reventon.

To heste der skal ses op for er Bent Olsens Tears For Two, som var langt slået i sin eneste start som 2-årig, men han ser langt bedre ud med en vinter på ryggen og kan sagtens være noget for trio-spillerne.

Manchegos helbror Malvado fik problemer med tempoet i debuten over 1600 meter, og han kom aldrig rigtigt ind i opgøret som Elektra Art vandt. Han vil uden tvivl sætte stor pris på den længere distance og muligheden for at galoppere sig ind i opgøret.

Konklussion: Hvis Steelgirl Carlras står distancen, bør hendes senest viste form være god nok til at hun vinder her, men hverken Tears For Two eller Malvado kan udelukkes. Jeg afslutter dagen med at spille en trio med Malvado som første, Steelgirl Carlras og Tears For Two på andenpladsen og alle på tredjepladsen. Det giver 120 kroner for en 10’er eller 60 kroner for en 5’er.


V4

Afd.1: 2-7
Afd.2: 1-3-5
Afd.3: 1-2-5-8-9
Afd.4: 1-2-3-4

120 kombinationer x 2 = 240 kroner.


V5

Afd.1: 1-2-5-8-9
Afd.2: 1-2-3-4
Afd.3: 1-5-6-7-10
Afd.4: 5 Stinger
Afd.5: 2-7-8

300 kombinationer x 1 = 300 kroner.


Trio, 8. løb

1: 8 Malvado
2: 3 Tears For Two / 6 Steelgirl Carlras
3: Alle

12 kombinationer x 10 = 120 kroner.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top