fbpx

Første starter blev første vinder for Frankel

Den internationale væddeløbsverden har set stort frem til Frankels første startende afkom i denne sæson. 


Frankel. Foto: Juddmonte.com
Frankel. Foto: Juddmonte.com

I dag skete det på Newbury i England, hvor Cunco (Frankel – Chrysanthemum v. Danehill Dancer) debuterede for træner John Gosden i det samme 2-årsløb som Frankel selv vandt som 2-årig.

Cunco vandt en sikker sejr med trekvart længde og hans jockey Robert Havlin udtalte, at hingsten stadig havde et par gear tilbage.

På andenpladsen kom Isomer (Cape Blanco).

Cunco forlod ringen på Tattersalls October Yealing Sales uden at blive solgt for 280.000 guineas, men er forblevet i opdrætteren, den hårdt satsende chilenske storstald og opdrætter Haras Don Alberto’s eje.

Cunco er også det første føl overhovedet efter Frankel og derfor udtrykte Frankels ejer Pris Khalid Abdullah stor begejstring for dette resultat.

Cunco’s mor er dobbelt Gr 3 vinder og i sagens natur har Frankel kun modtaget topkvalitets-hopper og derfor er der meget store forventninger til hans afkom.

Begyndelsen i dag lover godt for fremtiden.

Ubesejrede Frankel (Galileo) var den første hest i 60 år, der var champion som to-, tre- og fireårig.

Den eneste hest der opnåede en Timeform rating i 140’erne syv gange og med den højeste nogensinde på 147.

Gennemsnitsprisen for hans solgte åringer i 2015 var på £464.000 med en toppris på £1.7 million.

Hans bedækningspris er £125.000 ved levende føl.


Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top