fbpx

Efesos har kurs mod Jyllandsløbet

Marc Stott-trænede Efesos var en af lørdagens klare forhåndsfavoritter på Klampenborg, og den 3-årige hingst skuffede hverken sine tilhængere i totalisatoren eller den fynske ejerkreds. 


Efesos og Oliver Wilson vinder let foran Bassiano/Elione Chaves. Foto: Burt Seeger.
Efesos og Oliver Wilson vinder let foran Bassiano/Elione Chaves. Foto: Burt Seeger.

Med Oliver Wilson på ryggen vandt Royal Experiment-sønnen overlegent med fire længder før Bassiano, som igen var seks længder foran Io E Te på tredjepladsen.

Det var første gang i år, at et felt skulle rundt Klampenborgs tribunesving, og som så ofte før blev det med blandede resultater for deltagerne.

Io E Te fik båret Top Shave med ud i banen, mens både Hongkong Halcyon og Clauses Ivory satte flere længder til.

Til gengæld galopperede Efesos yderst rutineret både ind og ud af svinget på en sjetteplads.

På bagsiden gled sadlen først frem og siden langt tilbage på Hongkong Halcyon, der efter at have ført et stykke vej hurtigt faldt tilbage gennem feltet uden chance for at gøre sig gældende.

I stedet tog Io E Te over sammen med Top Shave, og de to heste havde adskillige længders afstand til forfølgerne rundt opløbssvinget, hvor Bassiano optog forfølgelsen.

På dette tidspunkt lå Efesos stadigvæk sjette med en del at indhente, men det gik til gengæld stærkt da først han ramte opløbet, og Oliver Wilson sendte ham i et smart træk op indvendigt for de øvrige og havde allerede med 350 meter tilbage afgjort løbet.


Efesos og Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger.
Efesos og Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger.

Sidenhen blev Efesos bare bedre for hver eneste meter og han endte med at give Odessa Racing Club og Marc Stott et lysegrønt håb om, at de har en “ny” Dark Eagle klar til den klassiske sæsons mange store opgaver.

“Vi har glædet os så meget til at se ham ude igen, for han har overvintret fortræffeligt. Nu sigter vi på Jyllandsløbet i Aarhus den 18. juni, og inden da får han nok lov at løbe i et trial derovre, så han kan lære banen at kende”, sagde delejer Jes Henneberg til GalopSport efter sejren.


Efesos modtages af træner Marc Stott og Odessa Racing Club. Foto: Burt Seeger.
Efesos modtages af træner Marc Stott og Odessa Racing Club. Foto: Burt Seeger.

Efesos’ sejr kom mindre end et døgn efter, at hans halvbror Enzo (Chinese Mandarin) havde taget sin anden sejr på stribe på Jydsk Væddeløbsbane, og Efesos er desuden også halvbror til sidste års vinder af Dansk Derby Consolation, Maknamara.

Moderen Salida (Spectacular Tide) var selv anden i Norsk Derby til Lights Out og hun er søster til bl.a. den danske Derbyvinder Tigress Eleven (Academy Award), til Derby- og St. Leger-2’eren Aladar (Inchrory) og til Breeders’-placerede Sarina (Diaghlyphard), som igen er mor til den norske millionær og Breeders’-vinder Dickie Dickens (Deceptor).

Efesos har altså “derbyafstamning” og det ser ganske sikkert ud til, at han bare vil forbedre sig i takt med at distancen øges.

Hingsten er opdrættet på fynske Stutteri Nova, akkurat ligesom samme forbindelsers Dark Eagle.

For Marc Stott betød det også, at han endnu engang kunne rejse fra Klampenborg med en vinder i transporten, og fynboen har nu sadlet seks vindere ud af 11 starter i 2016.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top