fbpx

Kentucky Derby: Michaels nerver sidder uden på tøjet

Lige efter midnat rides The Kentucky Derby på Churchill Downs, og samtidig skrives et stykke dansk væddeløbshistorie, idet de rød-hvide farver for første gang er repræsenteret ved Michael Lund Petersen som ejer af Mor Spirit.


Af Jesper Knudsen i Kentucky.

Michael Lund Petersen og Bob Baffert. Foto: Jesper Knudsen.
Michael Lund Petersen og Bob Baffert. Foto: Jesper Knudsen.

Fredag morgen “Kentucky Derby time” var Eskendereya ude for at strække på sig i en let canter, mens både hans danske ejer og Hall Of Fame-træner Bob Baffert fulgte opmærksomt med.

Mor Spirit har de seneste uger arbejdet med mere lukkede blinkers, som han også bærer i selve lørdagens Derby, og både Baffert og jockey Gary Stevens er ovenud tilfreds med den effekt, det har haft på Mor Spirits koncentration.

Al forberedelse er gået efter planen og ifølge Baffert er Mor Spirit i absolut bedste forfatning.

Lodtrækningen om startpladserne onsdag magede det således, at Mor Spirit fik startboks nummer 17, og det var så tæt det overhovedet kunne komme på Bafferts eget håb om at få nummer 16.

Bob Baffert vandt som bekendt Kentucky Derby sidste år med den senere Triple Crown-vinder American Pharoah, og træneren kan tage sin femte Derbysejr, mens det selvsagt vil være den største triumf nogensinde for Michael Lund.


Mor Spirit bliver vasket af efter fredagens lette arbejde. Foto: Jesper Knudsen.
Mor Spirit bliver vasket af efter fredagens lette arbejde. Foto: Jesper Knudsen.

Nerverne sidder selvsagt uden på tøjet hos den danske ejer, der har boet i USA siden midten af 00’erne, men allerede første gang satte sine fødder på en væddeløbsbane i Klampenborg for mere end 40 år siden.

Med mere end 25.000 amerikanskfødte føl i årgangen er Michael Lund udmærket klar over, hvilket privilegium det er at få hest til start i Kentucky Derby, og så endda én som flere eksperter tilskriver gode muligheder, og som bookmakerne torsdag havde som 12:1 – så ja hvem ved…?

Overtro er noget alle i galopsporten kender til. Og Bob Baffert er ikke anderledes. Torsdag aften sad Baffert og så The Tonight Show med Jimmy Fallon, som han havde gjort sidste år. Showet har sin egen noget specielle måde at forudse Derbyvinderen på i “Puppy Predictors 2016 Kentucky Derby Edition”.


Sidste år forudså showet at American Pharoah ville vinde, og herunder kan du se hvem det forudser i år.

Intet under, at hverken Baffert eller Michael Lund er blevet mindre overtroiske.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top