fbpx

Chaves tilbage med sejr for Wahl

Per-Anders Gråberg udtalte henover vinteren, at han med sin klare føring i det svenske jockeychampionat kunne takke Elione Chaves for at være rejst til Singapore. Nu er Chaves tilbage i Skandinavien, og det blev fejret med 3-årsvinderen Latzimas for Patrick Wahl.


Latzimas/Elione Chaves vinder foran Spirit River/Fredrik Janetzky. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Latzimas/Elione Chaves vinder foran Spirit River/Fredrik Janetzky. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Opgøret over 2000 meter lignede på forhånd en duel imellem to heste, og det blev nøjagtig således. Ind i opløbet drejede det sig kun Latzimas og Göran Schillström-trænede Spirit River/Fredrik Janetzky, som kæmpede bravt hele vejen til stregen, men til slut måtte give sig med trekvart længde.

Latzimas kom direkte fra en andenplads bag staldveninden Pink Star, og Pour Moi-datteren måtte siges at stå for tur til en sejr denne gang.

Latzimas og Elione Chaves. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Latzimas og Elione Chaves. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

“Andenpladsen senest bag Pink Star var ikke noget at negligere, for Pink Star er en god hest med masser af speed, og den havde Latzimas svært ved at dæmme op for senest. Det klare mål for hende er Svenskt Oaks senere på året, for der er masser af distance i hende”, fortalte en tilfreds Patrick Wahl efter løbet.

Latzimas blev solgt for 23.000 euro på Tattersalls Ireland som åring, og hendes mor, Pivotal-datteren Lovelorn, gik igennem ringen i Newmarket i fjor med et hammerslag på 40.000 guineas.

Lovelorn er ud af en helsøster til Yorkshire Oaks (Gr.1)-2’eren Whitewater Affair, der bl.a er mor til Dubai World Cup-vinderen Victoire Pisa og en anden Gruppe-1-vinder i Asakusa Den’en.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top