fbpx

ZwickyLeaks. Klampenborg, lørdag 23. april.

Sæsonpremieren på Klampenborg åbner ligeledes græssæsonen i Skandinavien. Hvem arbejder som premieredagens kommende vindere, hvem er en favorit i fare og hvem tager over Øresundsbroen med en sikker fornemmelse i maven?


Flemming Velins Omar Bradley dagen før sæsonstarten i Klampenborg.
Flemming Velins Omar Bradley dagen før sæsonstarten i Klampenborg.

Løb 1. IkeyVet Series. 1400m. Kl. 12.45.

Med 92 i handicap ligner det et af årets helt store straffespark for Flemming Velins Omar Bradley, der gjorde det helt fantastisk i sine tre starter som 2-årig i Frankrig. Han sluttede året med en tredjeplads i Prix La Rochette (Gr.3) på Longchamp. Alligevel føler jeg mig ikke 100% overbevist om, at han er klar til at vise sit høje handicap første gang ude, og i Bent Olsens All Or Nothing møder han en hest, der ser forrygende godt ud i træning. Det er netop på dette tidspunkt af året, at form slår klasse, og selv om Omar Bradley på papiret er 18 kilo bedre end All Or Nothing og at det er meget kontroversielt at tippe uden om dagens potentielt største favorit, tror jeg mere på sidstnævnte.

ZwickyLeaks: Med Shanganagh udgået ligner det et opgør mellem Omar Bradley og All Or Nothing. Sidstnævnte kan være et godt vinderspil til et potentielt højt odds og jeg anbefaler, at Bent Olsens Guineas-kandidat tages med på V4-kuponen sammen med Omar Bradley.


Løb 2. Nine Furlong Handicap. 1800m. Kl. 13.10.

Et virkelig godt handicap, hvor der er gensyn med flere navne som trak store overskrifter i fjor. Olsens 2000 Guineas-vinder Brownie er meldt i Pramms Memorial på Jägersro den 3. maj. Hvis en start her skal blive en realitet skal Brownie vinde overlegent fra sit nuværende handicap på 84. Olsen betaler tilmed Rafael Schistl for at tage op fra Tyskland for dette ene ridt, og i et svært løb lader det til at man enten skal vælge Brownie alene eller også vælge alle.

Marc Stotts Captain Morgan vandt første gang ude som både 3- og 4-årig og hvis han vender tilbage til sit bedste i denne sæson bliver der rigtig meget i vente. Han starter ligesom Brownie året med 84 i handicap og har kapacitet til meget mere.

Valtournanche, Ray, Footstepsofspring og Caitling er under normale omstændigheder svære at komme uden om. Jessica Long siger dog, at Ray har brug for et løb i kroppen og Valtournanche skal ud og bevise, at han kan leve op til det efterhånden ret høje handicap. Footstepsofspring fik lidt af en gennemblæsning på cushionbanen af Kim Andersen forleden og kan sende Ulrikke Nielsen tilbage til USA med selvtilliden i top. Caitling er sikkert ikke færdig med at forbedre sig, men hun vil uden tvivl synes om at få længere distance under hovene.

ZwickyLeaks: Jeg regner med, at Brownie er så tilpas sat op til dagens Pramms-test, at han løser opgaven. Han vil være en chancebetonet “banker” i V4-spillet, og hvis man ønsker at gardere skal de øvrige heste nævnt herover med på bonen.


Malin Holmberg på Klampenborg d. 2015-07-19. Photo: Burt Seeger / US Photo.
Malin Holmberg. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Løb 3. Klasse 5 Handicap. 1800m. Kl. 13.40.

Løb i kroppen er guld værd på denne tid af året – også i et klasse-5-handicap. Ellinor Rasmussons Aicha mødte gode heste i hver eneste af sine fire starter sidste år, og hun var kun slået med otte længder i sæsondebuten af kapable Intense Man på Jägersro.

ZwickyLeaks: Alt tyder på, at Aicha kan en hel del mere end sit nuværende handicap på 48, og hun får tilmed yderligere lettelse under Malin Holmberg. Hun er den eneste hest i feltet med løb i kroppen og bliver derfor det klare valg her.


Lothiania/Dayverson De Barros vinder foran Valley Of Thunder/Malin Holmberg. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp
Lothiania/Dayverson De Barros. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Løb 4. Mile Handicap. 1600m. Kl. 14.05.

Jan-Erik Pettersson fik en fremragende start på sæsonen med to dagssejre på Jägersro tidligere i april – den ene var Lothiania, som egentlig kun var ude for at få et løb i kroppen til dagens opgave.

“Hun er endnu bedre på græs”, sagde Pettersson efter den overbevisende sejr.

Naturligvis er Lothiania førstevalget her, men hun har kun vundet to af sin karrieres 27 starter og med 14 konkurrenter i feltet skal intet tages for givet.

Søren Jensens Hovsa ser storartet ud om morgenen og er ifølge træneren selv en lettere hest at have med at gøre nu end tidligere. Hovsa steg væsentligt i handicappet sidste sæson, men han har i grunden kapacitet til mere end sine 75 og bliver sammen med Brian Wilsons Saint George modbuddet til Lothiania.

ZwickyLeaks: Lothiania, Hovsa og Saint George er i første række blandt de 15 startende.


Hoku. Foto: Burt Seeger.
Hoku. Foto: Burt Seeger.

Løb 5. Åbningsløb 2016. 1200m. Kl. 14.35.

Endnu et virkelig fint løb med gode ældre heste. Hans-Inge Larsens nye import Rashash kan være hvad som helst og træneren har god form i stalden. Ambiance var kun slået med fem længder af Let’sgoforit i sæsondebuten på Jägersro og han vandt Klampenborg Sprint Cup i fjor. Sweet Loreen starter ligesom Rashash på Klampenborg for første gang, Land’s End sæsondebuterede i fjor ved at vinde Dansk 2000 Guineas og både Sir Danzbo og Exquest tog deres sejre på græsset i fjor.

ZwickyLeaks: Som sagt kan Rashash være hvad som helst og måske viser han sig at stå alt for lavt i handicap. Mit vinderbud bliver dog Hoku, idet hoppens to træningsarbejder er det bedste jeg har set på Klampenborgs cushiontrack i løbet af de seneste to uger, og der skal uden tvivl en rigtig god – og formstærk – hest til for at besejre hende her.


Red Charm i paddocken før sit prøveløb på Jägersro den 22. marts. Foto: facebook.com/Long-Racing
Red Charm i paddocken før sit prøveløb på Jägersro den 22. marts. Foto: facebook.com/Long-Racing

Løb 6. First Maiden 2016. 1200m. Kl. 15.00.

Dette er en perfekt opgave for Jessica Longs Red Charm. Zoffany-sønnen debuterede med en fjerdeplads på Jägersro bag et par højkapable modstandere i Gunvald og Capoeira. Red Charm førte løbet længe, men løb tør for luft til slut og vil uden tvivl være gået meget frem med dette løb i kroppen.

“Det ligner unægtelig en god opgave for ham, og jeg tager over broen med en ret god mavefornemmelse”, fortalte Jessica Long mig fredag morgen.

Elisabeth Gautiers Invincible Dancer leverede et par udmærkede præstationer i fjor og Bent Olsens Starka er halvbror til Hongkong Dragon som vandt første gang ude som 3-årig i fjor, men begge disse kan ende med at mangle et løb i kroppen.

ZwickyLeaks: Det her vinder Red Charm.


Zolitall. Foto: Burt Seeger.
Zolitall. Foto: Burt Seeger.

Løb 7. Amatør/Lærlingehandicap. 1400m. Kl. 15.25.

Bettina Andersens to deltagere Dawn Raid og Zolitall plejer begge at være tidligt på færde, og vi kan nok også forvente at se Bettina og Kims heste tidligt fremme i år. Full Indy vandt tre gange på Klampenborg i fjor og står kun to kilo højere nu end da han vandt sin seneste sejr. Forskellen i fjor var dog, at han kom til Klampenborg med løb i kroppen – det gør han ikke nu. Indian Flyer var anden bag Full Indy da de mødtes på netop Klampenborg i fjor, men Full Indy står faktisk bedre til nu end dengang. Frankthetank er aldrig langt væk fra afgørelsen i Provinsen og måske er han endnu bedre på Klampenborg? Fire kilos lettelse er et klart plus og han er hesten der kan overraske.

ZwickyLeaks: Måske dagens sværeste rebus, men jeg tror, at én af Bettina Andersens deltagere vinder og giver vindertippet til Line Kümmel og Zolitall.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top