fbpx

Joseph O’Brien lægger støvlerne på hylden

Den 22-årige tidligere championjockey, irske Joseph O’Brien, har besluttet at lægge støvlerne på hylden og slutte sin karriere som jockey. 


Han forventer at få sin trænerlicens om et par måneder og er allerede nu ansvarlig for træningen af 70 forhindringsheste i sin far, Aidan O’Briens navn.

Joseph følger dermed i  sine forældres fodspor. De lagde nemlig begge lagde ud som trænere af forhindringsheste inden de skiftede til fladløbene.

Joseph har  redet mere end 500 vindere, vundet 30 Gruppe-1-løb, 10 irske klassikere, Epsom Derby to gange, Irish Derby to gange og i 2013 satte han en all-time record for antal sejre i Irland på en enkelt sæson.

Faderen Aidan træner på det berømte Ballydoyle, hvor en vis Vincent O’Brian trænede forinden, medens Joseph træner på familiens eget træningscenter Owning Hill i Piltown, County Kilkenny.

Han udtaler, at han altid har vidst, at han red på lånt tid som jockey på grund af sin højde og vægt, men at han føler en større glæde ved at træne vindere end at ride dem på grund af den nære kontakt han har med hestene i det daglige.

Han har lært utrolig meget af sin far og beundrer især hans fænomenale sans for detaljer og formoder, at han vil begå mange fejltagelser, men forhåbentlig også lære af dem og blive dygtigere som årene går.

I næste uges Cheltenham Festival , som er forhindringsportens pendant til Royal Ascot, starter han Ivanovich Gorbatov i The Triumph Hurdle og melder om en god chance, hvis banen ikke bliver tung.


Da Montjeu-sønnen Camelot i 2012 vandt Epsom Derby (Gr.1) blev Aidan og Joseph O’Brien historiens første kombination af far og søn til at vinde opgøret.

Se løbet herunder:


I januar 2014 bragte At The Races en 23 minutter lang feature om Joseph O’Brien. Den kan ses herunder.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top