fbpx

Hingsteføl ud af Fawzia-vinder

Den 10-årige Daylami-hoppe Mariyca, som i Ole Larsens træning besejrede navne som Grafitti og Tatoosh i Fawzia Stakes på Klampenborg, nedkom natten til onsdag med et mørkebrunt hingsteføl efter Mingun (A.P. Indy).


Mariyca (Daylami) med sit hingsteføl efter Mingun på York Stutteri. Foto: Katarina Eriksen.
Mariyca (Daylami) med sit hingsteføl efter Mingun på York Stutteri. Foto: Katarina Eriksen.

Mariyca er ejet af Zwicky Racing og opstaldet på York Stutteri, hvortil hun gik i avlen efter sin sidste start som 5-årig i 2011.

Hoppen indledte løbskarrieren i sin opdrætter HH Aga Khans farver og vandt i træning hos John Oxx sin anden start som 2-årig i Irland.

Hun havde blot startet fem gange som 2- og 3-årig, da hun blev handlet privat efter Goffs February Sale i 2010.


Efter en sejrsløs 4-årssæson var hun som forvandlet som 5-årig og førte både fra start til mål i et handicap over 2400 meter på Jägersro og få uger senere i Klampenborgs 1800 meter lange Fawzia Stakes.

I sidstnævnte opgør klokkede hun samme tid som Pokalløbs (L)-vinderen St Jean Cap Ferrat og besejrede flere af Skandinaviens bedste hopper. Begge gange havde hun Dina Danekilde i bøjlerne.

Hingsteføllet efter Mingun ud af Mariyca (Daylami). Foto: Katarina Eriksen.
Hingsteføllet efter Mingun ud af Mariyca (Daylami). Foto: Katarina Eriksen.

Mariyca, der kommer fra samme Aga Khan-linje som Gruppe-1-vinderne Masarika, Dank, Eagle Mountain og Sulk, fik sit første føl i fjor – hoppen Mariyna, som ligeledes er efter Mingun.

Hun går i år til Galileo-sønnen Juniper Tree.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top