fbpx

Legendarisk træner genoptager karrieren

Michael Dickinson, den legendariske træner af forhindringsheste med de fem første i mål i sportens største løb Cheltenham Gold Cup i 1983, har efter en pause genoptaget sin trænerkarriere.


Michael Dickinson på den daværende Tapeta Track i Dubai. Foto: Tapetafootings.com
Michael Dickinson på den daværende Tapeta Track i Dubai. Foto: Tapetafootings.com

I mellemtiden har han koncentreret sig om udviklingen af sin Tapeta (latin: tæppe) allweatherbane. Det var dette underlag, som tidligere blev brugt på Meydan i Dubai.

I England  løber man på Tapeta på Wolverhampton og man er netop ved at færdiggøre anlægget af Skotlands første allweatherbane i Newcastle.

I Canada har man netop udskiftet sin Polytrack med Tapeta, bl.a. på grund af Tapetas større kulderesistens.


Dickinson kalder den nuværende Tapeta-belægning for version 10 og har har nu overladt driften af virksomheden til sin hustru, Joan Wakefield.

I modsætning til de fleste amerikanske trænere vil Dickinson ikke træne på en galopbane, men på sin farm i Maryland, hvor han naturligvis har anlagt en Tapeta 10 træningsbane samt flere forskellige græsbaner. Desuden råder han over et stort antal folde.

Han har ansat to fuldtids heste-fysioterapeuter, som skal hjælpe ham til hurtigere at restituere hestene efter løb.


Desuden har han et “saltkammer”, hvor luft blandet med salt sprøjtes ind, idet han mener at hestene ved at optage den saltmættede luft vil undgå åndedrætsproblemer. Og så har han et vibrationsgulv, som også kendes i Sverige. Snart vil han installere et iltrum (såkaldt Hyperbaric chamber) og han råder desuden over en spa-pool.

Filosofien bag alt dette er, at prøve om humane behandlingsmetoder kan overføres til heste.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top