fbpx

Masser af talent på Stutteri Østerbygaard

Det jydske Stutteri Østerbygaard har i adskillige år bidraget med virkelig gode heste til dansk galopsport, og det nuværende materiale er måske bedre end nogensinde. Det ser i hvert fald ud til at stutteriets ejer Jens Jørgen Nørgaard kan se frem til den danske åringsauktion i september, hvor han kommer til at fremstille tre åringer med stærke afstamninger. Derudover erhvervede opdrætteren sig sidste år to nye franske følhopper, begge er bedækket ved gruppe-1-løbsvindere og ventes at fole i marts måned.


Stutteri Østerbygaard gjorde sig i 2001 specielt bemærket med 2-årige Easy Boy, som var ubesejret i to starter, heriblandt de 2-åriges længste opgør Basnæsløb.

Easy Boy er faldet efter Philidor og Kendor-datteren Ligegaux Maximum, som desværre døde med et føl efter Be My Chief i maven sidste efterår.

Tabet af Ligegaux Maximum, der foruden Easy Boy også er mor til velkendte Clarity og Wanja, førte til købet af to velafstammede avlshopper – Miss Founa og Aquatinte – på Deauville-auktionen i december.

Miss Founa v. Balleroy – Mycenienne v. L’Emigrant er født i 1995 og er vinder af 3 løb og ca. 250.000 FF. Miss Founa blev efter endt løbskarriere bedækket ved Prix de la Salamandre (Gr.1)-vinderen Lord Of Men, og hun venter nu sit første føl, der efter planen kommer til verden på Østerbygaard i marts måned.


Stutteriets anden nye følhoppe hedder Aquatinte v. Sarhoob – Spring Quest v. Rainbow Quest. Hun er ni år gammel og har bragt tre afkom, hvoraf det ene har startet placeret i både flad- og forhindringsløb.

Aquatinte vandt selv løb på Saint-Cloud som 3-årig og løb placeret i flere gode løb på de franske hovedbaner. Hoppen er søster til to vindere, og endvidere findes der masser af black-type i hendes afstamning.

Hun er bedækket ved Godolphins Gruppe-1-vinder Fly To The Stars, der pudsigt nok er er storebror til Rävdansens avlshoppe Composit-A.

Ligesom Miss Founa ventes Aquatinte at fole i marts måned.

Til september sætter Stutteri Østerbygaard tre åringer på auktion – åringer der efter deres afstamning at dømme bør gå for høje priser. Den første er en mørkebrun hoppe ved Richard Of YorkSimeonova.

Simeonova er efterhånden blevet 21 år gammel, men hun har i en lang årrække produceret vældig hurtige heste som bl.a. 2000 Guineas-vinderen Mannyan og 2-års stjernen Simsong.

Den mørkebrune plag har måske en glimrende salgsreklame i sin storebror Evergreen v. Suave Dancer, der endnu er ustartet men som har store forventninger tilknyttet sig i 2002.

Evergreen står opstaldet hos Bent Olsen på Hvidegården og er meldt i Derby og St. Leger i samtlige tre skandinaviske lande.

Nummer to er en fuks hoppet efter ItsabrahmaSweet Silvia v. Harambee. Sweet Silvia har været meget stabil i avlen med gode afkom som Call A Cab, Silvana og La Sellier.

Det er første gang Itsabrahma er brugt som far, og denne kombination skal nok give en tidlig 2-årstype til den eventuelle køber.

Endelig findes der på Stutteri Østerbygaard en halvsøster til en af dette års derbyfavoritter, Easy Boy.

Den fukse hoppe er efter Ballet Prince og tidligere nævnte Ligegaux Maximum. Selv om Ligegaux Maximum fik en drastisk kort avlskarriere, nåede hun at producere tre vindere ud af lige så mange mulige, og med Easy Boy som en af de varme klassiske kandidater glæder Jens Jørgen Nørgaard sig gevaldigt til at se hvordan sæsonen 2002 kommer til at tegne sig.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top