fbpx

Elkær Stutteri fortsætter satsningen

Det jydske Elkær Stutteri, der i 2001 fejrede store triumfer som både ejer og opdrætter af St. Leger-vinderen Liberty, har igen i år sendt tre af stutteriets hopper til bedækning hos tophingste i udlandet.


Libertys halvsøster Park Lane (Quilted – Empress v. Caliban) er sendt til Zilzal på Kirsten Rausings Lanwades Stud.

Zilzal var Champion 3-årige miler i Europa i 1989 og vandt fem løb fra 1400 til 1600 meter incl. Queen Elizabeth II Stakes (Gr.1) på Ascot og Sussex Stakes (Gr.1) på Goodwood.

Park Lane vandt selv et enkelt løb, og hentede i sin karriere fire andenpladser – heriblandt i Svenskt Oaks på Jägersro. Park Lanes første afkom er 2 år i år, er efter den europæiske championsprinter Polar Falcon og hedder Polaris.

Mambo (Quilted – Samba v. Andros) skal bedækkes af Polish Precedent, der var Toprated 3-årige miler i Frankrig hvor han sejrede i bl.a. Prix Jacques le Marois (Gr.1) og Prix du Moulin de Longchamp (Gr.1).

I avlen har Polish Precedent produceret et hav af topheste, heriblandt Pilsudski, Predappio og Pure Grain. Herhjemme er Polish Precedent kendt som far til Skandinaviens bedste hoppe, Pretty Girl. Mambo vandt i sin karriere syv løb og over 200.000 kroner.


Candlelight med legendarisk Lester Piggott i bøjlerne. Foto: Burt Seeger.
Candlelight med legendarisk Lester Piggott i bøjlerne. Foto: Burt Seeger.

14-årige Candlelight (Quilted – Candy v. Caliban) er sendt til Frankrig på visit hos Bering, som koster 25.000 euro i bedækningstakst. Candlelights seneste startende afkom er Womanizer, som i fjor vandt Derby Trial Stakes og var en af de mere betroede heste i Dansk Derby. Selv vandt Candlelight fem løb og 165.000 kroner.

Sidste år satte Elkær Stutteri et flot mærke i dansk avlshistorie, da Liberty vandt Dansk St. Leger.

Liberty og hendes halvsøster Park Lane tilhører nemlig en af Danmarks ældste hoppelinjer, der kan føres hele vejen tilbage til 1921, hvor hoppen Patcham blev importeret til Danmark fra England.

Patchams første afkom Marcham vandt seks sejre som væddeløber, og i avlen blev hun mor til Mazurka som selv producerede de klassiske vindere Quick Step og Tango. Tango fik i avlen Tangogirl, der ikke selv var nogen stor succes på turfen, men hendes datter Sound Of Music viste sig meget nyttig som mor til fantastiske Rush, som vandt storløb på storløb i 70’erne.


Inger Marie Due Nielsen og Thorkild Møller Nielsen tager imod deres eget opdræt, Rush, efter sejr i Svenskt Oaks på Jägersro. I sadlen Chris Cordrey og ved siden Franz Nutz. Foto: Burt Seeger.
Inger Marie Due Nielsen og Thorkild Møller Nielsen tager imod deres eget opdræt, Rush, efter sejr i Svenskt Oaks på Jägersro. I sadlen Chris Cordrey og ved siden Franz Nutz. Foto: Burt Seeger.

Rush gik i avlen efter sin 3-årssæson og fik hoppen Empress, der er mor til Liberty og Park Lane.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top