fbpx

Den umulige opgave

Lørdag den 27. februar afholder Klampenborg Galopbane sin årlige trofægalla, hvor det foregående års champions hyldes i Paddock Restauranten med Dennis Madsen og Carsten Bundgaard som værter.


Foruden kåringerne af Klampenborgs tobenede champions er der traditionen tro også statuetter på højkant til Årets 2-årige Hest, 3-årige Hest, Ældre Hest, Handicapper og publikumsprisen Årets Hest.

I forbindelse med førstnævnte kategori er den udsete jury sat på en noget nær umulig opgave i udvælgelsen blandt tre kandidater, som på hver deres måde aspirerer til titlen.

De tre navne er i alfabetisk rækkefølge Beaufort Twelve, Hongkong Paradigm og Suspicious Mind.

Kriteriet for udvælgelsen er, at det udelukkende er præstationer på Klampenborg der skal vægtes.

Men hvem skal så vinde?


Hongkong Paradigm. Foto: Burt Seeger.
Hongkong Paradigm vinder Skandinavisk Opdrætningsløb. Foto: Burt Seeger.

Bent Olsen-trænede Hongkong Paradigm (Pistachio – Loquita v. Final Appearance) foretog seks af sine syv starter på Klampenborgs græs og hun vandt tre af banens storløb: Skandinavisk Opdrætningsløb og Produce Stakes i august, samt iKeyVet Auktionsløb i september.

Til gengæld blev hun besejret af Beaufort Twelve i Dansk Kriterium og af Suspicious Mind i Vinterfavoritternes Ærespræmie. Hun afsluttede sæsonen med 337.926 kroner på kontoen og et handicap på 79.


Beaufort Twelve vinder Dansk Kriterium. Foto: Burt Seeger.
Beaufort Twelve vinder Dansk Kriterium. Foto: Burt Seeger.

Søren Jensens Beaufort Twelve (Academy Award – Lady Clementine v. Richard Of York) var ubesejret i sine tre første karrierestarter. Hun lagde ud med at aflægge maidentitlen med små otte længder, hvorefter hun med 3½ længde henviste Hongkong Paradigm til andenpladsen i Dansk Kriterium. Herefter vandt hun Amacitalöpning på Täby og sluttede af som tredje i Vinterfavoriternas Pris på samme bane.

De to sidste løb på Täby må dog ikke tælle med i juryens overvejelser. Og vægter de to første Klampenborg-sejre så mere end Hongkong Paradigms tre storløbtriumfer?

Beaufort Twelve sluttede 2015 med et handicap på 83 og en samlet præmiesum på 321.631 kroner.


Suspicious Mind/Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger.
Suspicious Mind vinder Vinterfavoritternes Ærespræmie. Foto: Burt Seeger.

Niels Petersens Suspicious Mind (Academy Award – Fleur En Fleur v. Hernando) endte med sit tal på 87 som Skandinaviens højest handicappede 2-årige hest i 2015. Han var ubesejret i fire starter og tjente 342.965 kroner.

Men kun to af de fire starter foregik på Klampenborg, hvor han aflagde maidentitlen i september og senere fulgte op med at vinde Vinterfavoritternes Ærespræmie foran staldkammeraten Marlborough. I samme opgør var Hongkong Paradigm femte.

Suspicious Mind og Beaufort Twelve krydsede heller aldrig klinger i løbet af 2-årssæsonen.


Hvordan skiller man så de tre heste ad? Hongkong Paradigm har vundet tre af de største løb på Klampenborg, men er til gengæld blevet slået af både Beaufort Twelve og Suspicious Mind på Klampenborg. Beaufort Twelve og Suspicious Mind er storløbsvindere og ubesejrede på Klampenborg, men juryen kan ikke tage præstationerne i Sverige med i deres betragtning.

Det er i praksis en umulig opgave at udpege den “rigtige” vinder af kategorien Årets 2-årige Hest, for alle tre heste fortjener titlen på hver deres måde.

Spændingen udløses som omtalt i begyndelsen lørdag den 27. februar. Hvem tror du vinder?

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top