fbpx

“Han møder altid den forkerte hest”

“Han er en ærlig – og herlig – væddeløber, men han møder altid den forkerte hest”. Sådan lyder det fra Fredrik Reuterskiöld efter Giftorms fremragende andenplads i Terrace Brunch at Meydan Racecourse torsdag aften.


Giftorm/Fernando Jara slutter anden bag Cool Cowboy/Pat Dobbs. Foto: Erika Rasmussen.
Giftorm/Fernando Jara slutter anden bag Cool Cowboy/Pat Dobbs. Foto: Erika Rasmussen.

Efter endnu en ikke helt uproblematisk start på opgøret lignede den 6-årige vallak en kommende vinder ind på opløbet, efter han nærmest havde pullet sig i front under Fernando Jara. Giftorm fik first run, men kræfterne slap op til sidst og han måtte lade Dough Watsons Cool Cowboy slippe forbi til en sikker sejr,

Til gengæld kæmpede han sig akkurat til andenpladsen foran Encipher, og dermed tjente den svenske karnevaldeltager 24.000 US dollars til Mr Ascot.


“Det var en stor præstation og han er sådan en ærlig hest, men han fik igen ikke det bedste løb. Der blev kamp om pladserne kort efter starten, og Fernando valgte at tage i ham. Det var det rigtige at gøre i situationen, men havde han fået plads imellem heste på dette tidspunkt af opgøret, havde han sikkert kunne følge vinderen hele vejen til stregen”.

“I stedet måtte Fernando være efter ham tidligt, hvilket gjorde ham lidt for “keen”. Vinderen kom direkte fra en andenplads i et Listed på Meydan, så det er ingen skam at være bag ham, men Giftorm løber også som en hest der kan vinde løb i Dubai”, fortsætter Fredrik, der højst sandsynligt kommer til at smede mens jernet er varmt.

“Lige nu er der ikke så mange alternativer tilbage, så jeg funderer på at starter ham over 1200 meter den 11. februar. Han startede jo ikke meget i Skandinavien sidste år, så vi har fortsat en glad og frisk hest forud for de kommende opgaver”.

Løbet den 11. februar er det samme som Bodil Hallencreutz-trænede Let’sgoforit har på agendaen.

“Det er ikke noget jeg behøver at tage stilling til endnu – Fernando Jara skal ride Dolly Dagger i et arbejde lørdag morgen, så der får jeg mulighed for også at vende det med ham”, slutter Fredrik Reuterskiöld.


Frank Lloyd Wright i paddocken på Meydan. Foto: Erika Rasmussen.
Frank Lloyd Wright i paddocken på Meydan. Foto: Erika Rasmussen.

Niels Petersen-trænede Frank Lloyd Wright var mere anonym undervejs for Per-Anders Gråberg, men den svenskopdrættede hest kæmpede hver en meter op mod målstregen og snuppede både sjettepladsen og den sidste præmie.

Se løbet herunder:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top