fbpx

“Hvis bare han springer godt af…”

Med lidt over et døgn til Giftorms start nummer to under det internationale meeting i Dubai, er hestens træner Fredrik Reuterskiöld i et godt lune. Mr Ascots 6-årige vallak starter i et handicap over 1400 meter dirt og møder otte konkurrenter, heriblandt Niels Petersens Frank Lloyd Wright.


Giftorm og Susanne Berneklint under et morgenarbejde på Meydan. Foto: Erika Rasmussen.
Giftorm og Susanne Berneklint under et morgenarbejde på Meydan. Foto: Erika Rasmussen.

“Det hele blev lidt forkert sidste gang. Han havnede for langt tilbage i feltet og da tempoet blev taget helt ud af løbet fik han aldrig chancen for at komme nogen steder, “forklarer Fredrik.

“Men han har taget løbet fint, ser bedre og bedre ud og gik i lørdags et vældig fint arbejde med Fernando Jara på ryggen”, fortsætter træneren. Det bliver netop Fernando Jara der sidder op på War Pass-sønnen i morgen, og det forudgående kendskab til hesten kan sagtens blive afgørende.

“At vi bytter græsset ud med dirt er et plus, men umiddelbart synes jeg, at de 1400 meter er for kort for Giftorm – og det beror mest af alt på, at han har det med at være langsomt ude af boksen. Hvis bare han springer godt af, er vi langt bedre stillet. Fernando siger, at hesten føles som en sprinter, og at han nok skal sørge for at få ham godt ud af boksen”.

“På Meydans dirt har du ikke råd til at tabe længder. Hvis du vil være med i afgørelsen skal du være med fra start”, slutter Fredrik.


Giftorm starter kl. 18.55 skandinavisk tid. Se Race Card her.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top