fbpx

Lone Bager sadler om

Konceptet i Aarhus-træner Lone Bagers forretning kommer fremover til at tegne sig helt anderledes i forhold til tidligere. ”Mine heste kommer til at starte mere over forhindringer”, siger træneren til GalopSport.


Jumeirah/Anders Bager. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Jumeirah/Anders Bager. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

“Jeg har aftalt med et par svenskere, at de hjælper mig med at uddanne hestene, så de får den fornødne lærdom. Jeg synes, at der er gode penge i de skandinaviske forhindringsløb, og konkurrencen er ikke nær så hård som i fladløbene”, fortsætter Lone Bager.

“Jeg har fået at vide, at hvis jeg får Jumeirah til at springe ordentligt, så kan jeg roligt læne mig tilbage og nyde pensionen – men jeg vil ikke nævne navnet på vedkommende”, griner hun”

”Min søn (Anders – red.) synes ikke om idéen, men naturligvis skal det prøves, både med Jumeirah og flere af staldens øvrige heste”.

Lone og Anders Bager fejrer Jumeirahs sejr i Göteborgs Fred Armstrong Cup. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Lone og Anders Bager fejrer Jumeirahs sejr i Göteborgs Fred Armstrong Cup. Prisoverrækker er Anita Olsson. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

”Jeg vil gerne lære mere, og det gør man bedst ved at komme ud og se noget. Snart skal min datter og jeg en tur til England, primært for at se hvordan tingene foregår i det store galopsportsland. Hun er 14 år og rider lidt med her hjemme. Anders er droppet helt ud af sporten og har startet sit eget lille privatfirma”, fortæller Lone.


Ikke meget Klampenborg

Det bliver heller ikke meget man ser til de Lone Bager-trænede heste på de danske baner i 2016.

”Øvrevoll bliver det primære for os. Der er gode økonomiske forudsætninger i modsætning til eksempelvis Klampenborg”, kommenterer Lone Bager.

“Jeg havde tre heste til start i Klampenborg på en løbsdag i fjor. Det resulterede i to tredjepladser og en fjerdeplads, og alligevel gav det underskud. Det hænger ikke sammen og det har jeg taget konsekvensen af”.

Foruden de tre starter deltog Lone Bager kun i ét yderligere løb i Klampenborg i 2015.

Lone og Anders Bager efter sejr i Göteborg til Azzah og Lea Olsen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Lone og Anders Bager efter sejr i Göteborg til Azzah og Lea Olsen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

”Vi kommer også til at satse en del på Göteborg. Det er let at komme dertil herfra, og deres græsbane er helt fantastisk for hestene”, roser Lone Bager, som lige nu har alle sine heste hjemme.

”Jeg forventer, at have mellem 10 og12 heste klar til den nye sæson. Ligesom sidste år kommer vi sent i gang, men vi skal nok nå det. Vi sluttede vældig fint af i 2015″, slutter Lone Bager, der hentede tre sejre på Øvrevoll i november.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top