fbpx

Quarterback klar i Qatar

Onsdag den 30. december rides det første internationale Derby i Qatars hovedstad, Doha. Der løbes om en førstepræmie på $250.000 over distancen 2000 meter græs. 


 

Som nr. 11 i programmet finder vi den norske derbyvinder, Quarterback, ejet af Stald  MK og trænet af Rune Haugen.

Haugen har booket den irske topjockey Jamie Spencer til ridtet.

“Jamie kender allerede Quarterback fra hestens seneste start i James Seymour Stakes i Newmarket, hvor vi opnåede en andenplads. Jeg har talt med Jamie om den forestående opgave, og han mener afgjort, at vi har chance for at vinde på onsdag”, fortæller Rune Haugen til GalopSport.

“Alt er gået perfekt med både rejse og optakt. Quarterback har startet ganske få gange i 2015, han var ikke ude i hårde opgør som Norsk 2000 Guineas og Svenskt Derby, og han har heller ikke startet siden andenpladsen i Newmarket den 31. oktober. Han er frisk og klar til opgaven – jeg tror faktisk, at vi har formået at prikke formen perfekt”, fortsætter den tidligere norske championtræner, som havde Quarterback med under sidste vinters ophold i Dubai.

“Den vej skal han ikke i år, men til gengæld har vi Probably på plads nu. Han er blevet opereret igen og jeg har fortsat tiltro til, at han kan blive bedre end nogensinde før”, siger Haugen.

Der er to tyske navne til start i Qatar Derby – Rogue Runner og Shutterbug. Sidstnævnte skulle ifølge tyske medier have været solgt til Niels Petersens stald forud for løbet, men handlen blev aflyst.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top