fbpx

Darley og Godolphin fusioneres

Verdens største fuldblodsemperium, der ejes af Dubais overhoved, Sheik Mohammed, har hidtil adskilt sin avls- og stutterivirksomhed med navnet Darley og væddeløbsafdelingen Godolphin.


Men fra næste år bliver størstedelen slået sammen under Godolphin-banneret, og Sheikens førstemand og avlsrådgiver, John Ferguson, bliver chef for hele virksomheden.

Dette indebærer også, at John Ferguson afvikler sin sidebeskæftigelse som træner af forhindringsheste under navnet Bloomfields.

Hestene har alle været tidligere fladløbsheste i Godolphins regi, og en del af disse går nu tilbage i træning hos Charlie Appleby, som er den ene af Godolphins hovedtrænere.

Om de kommer til start i forhindringsløb igen vides endnu ikke. John Ferguson ligger i øjeblikket på en femteplads i den engelske trænerstatistik.

Darley forsvinder dog ikke helt, for Sheikh Mohammed vil fremover eksklusivt bruge navnet til at brande sine avlshingste, der bl.a. tæller navne som Dubawi, Shamardal, Medaglia d’Oro, Elusive Quality, Bernardini, Golden Horn, Admire Moon og Exceed And Excel fordelt på stutterier i USA, Australien, Europa og Japan.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top