fbpx

Dettori – verdens bedste i 2015

Longines-prisen for verdens bedste jockey baseret på point fra internationale Gruppe-1-løb, tilfalder i år italienske Frankie Dettori.


Han har vundet fem af de største Grupp-1-løb, heraf Investec Derby på Epsom, Coral Eclipse Stakes, Qipco Irish Champion Stakes og Qatar Prix de l’Arc de Triomphe med Golden Horn (Cape Cross), årets bedste europæiske hest.

Hans øvrige store sejr var i Diamond Jubilee Stakes på Royal Ascot med Undrafted (Purim).

Dettori vandt hermed titlen med 100 point. De næstfølgende på vinderpodiet er den American Pharoahs faste partner Victor Espinoza og engelske Ryan Moore, begge med 90 point.

Ryan Moore vandt titlen i 2014.

Frankie Dettori bliver fejret ved en gallamiddag i forbindelse med Longines Hong Kong International Races den 11. december.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top