fbpx

Footsteps-søn til Mac Racing på Goffs

Det stærke internationale marked for fuldblodsheste – hvad enten det gælder føl, åringer, løbsheste eller avlshopper – har unægtelig været med til at gøre tilværelsen hårdere for de skandinaviske købere på udlandets auktioner.


Torsdag lykkedes det dog for Francisco Castro, at sikre hammerslaget på en søn af Footstepsinthesand på Goffs November Foal Sale. Hingsten blev købt for 29,000 euro på vegne af Mac Racing.

Hingsteføl v. Footstepsinthesand - One Zero (Theatrical).
Hingsteføl v. Footstepsinthesand – One Zero (Theatrical).

Coolmores Giant’s Causeway-søn Footstepsinthesand er yderst populær i Skandinavien, hvor han bl.a. er far til navne som Giant Sandman, Staring At The Sea, Borgen, Smartinblack og Saving Kenny, og han er ikke blevet mindre populær af, at Coolmore samtidig har tilmeldt ham den skandinaviske Breeders’-serie.

Det betyder, at såfremt Mac Racing anmelder deres nyindkøbte hingst til Breeders’-serien før fristens udløb i december, kan hesten frit løbe imod de skandinaviskopdrættede heste i millionserien som omfatter løb i både 2-, 3- og 4-årssæsonen.

En anden Coolmore-hingst har tidligere været centrum for Breeders’-serien – nu afdøde High Chapparal – der både er far til den norske Breeders’ Prize Classic-vinder Hi Finn, Sveriges Breeders’ Trophy Mile og Breeders’ Trophy Classic-vinder Beentheredonethat samt Danmarks Breeders’ Cup-vinder Inaya.


Tilbage til Mac Racings nyerhvervelse.

Den fukse hingst er nemlig ud af Theatrical-datteren One Zero, som bl.a. er halvsøster til den skandinaviske champion og nuværende succesfulde avlhingst Binary File (The Kicker, Summertime m.fl.).

Hun er desuden halvsøster til Juddmonte Farms’ avlshoppe Binche, som igen er mor til den femdobbelte Gruppe-1-vinder Proviso og den franske champion og Gruppe-1-vinder Byword.


Pudsigt nok skal man ikke mere end halvanden måned tilbage i tiden før Lars Kelp, der fra næste sæson bliver træner på Bro Park, for 25,000 euro købte føllets 1-årige storebror efter Dylan Thomas i samme salgsring under Goffs Orby Sale.

I Rainbow Quest-datteren Binary deler de to heste også mor med dette års danske Oaks-2’er og svenske St. Leger-3’er, Around The Corner (Champs Elysees), der ligeledes ejes af Mac Racing og trænes af Francisco Castro.


Goffs har sidste dag med følauktion fredag, hvorefter avlshopperne tager over både lørdag og søndag.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top