fbpx

H.B. Nielsen fylder 80

Den tidligere formand for Dansk Galop (Ædle Hesteavl), H.B. Nielsen fylder 80 år. Han har spillet en stor rolle indenfor den samlede danske hesteavl, begyndende  som formand for Shetlands Foreningen, Connemara Foreningen, Landsudvalget for hesteavl, bestyrelsesmedlem i Dansk Varmblod m.m.


Hans virke i fuldblodssporten foregik under navnet Stutteri Øxenholm, hvor hans første fuldblodsavlshingste mest var indkøbt med henblik på at forædle rideheste.

Men Gay Baron blev far til en derbyvinder i Ejler Rasmussens Farandole og mange andre gode heste. Senere kom indkøb af de etablerede avlshingste fra Frankrig Nice Havrais og Prince Mab, samt Peadar Piper fra Irland.

Prince Mab leverede bl.a. gode heste som Derbyvinderen Just Pile It, Guineas-vinderen Perseval og den gode hoppe Miss Evergreen. Stutteriet opdrættede også tophestene Mr. Loophole (Red Alert), Salaah El Din m.fl.

H.B. Nielsen var kun kort tid i bestyrelsesarbejdet, men var yderst aktiv og energisk.

Det var således ham der indførte det rød/hvide Derby med Kgl. Brand som sponsor. Desuden Damernes dag med blomsterudsmykninger af banen og plakater i byen.

Han skaffede udover Kgl Brand mange andre store sponsorer og var en ledende kraft i rekonstruktionen af Klampenborg Galopbane efter Galopselskabets konkurs.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top