fbpx

Lettelse til kvindelige ryttere?

Dette kontroversielle forslag er fremsat af den tidligere 14-dobbelte championjockey A.P. McCoy og kommer i kølvandet på Michelle Paynes udtalelser efter sejren i Melbourne Cup, hvor hun hævdede, at galopsporten er mandschauvinistisk.


Tony McCoys argument er, at kvinder kan være lige så gode taktiske ryttere som mænd, men de vil aldrig kunne blive lige så stærke i en finish som en mand.

Galopsporten er desuden en af de få sportsgrene, hvor kvinder og mænd kæmper under lige vilkår.

Derfor mener McCoy, at kvindelige ryttere skal have et par kilos lettelse i forhold til deres mandlige kolleger, ligesom hopperne har i udskrevne løb.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top