fbpx

3.000.000 US$ for søster til danskejet åring

I lørdags blev den 4-årige Galileo-datter Photo Call femte i Breeders’ Cup Filly & Mare Turf (Gr.1) i Keeneland.


Hun var slået med fire længder af vinderen Stephanie’s Kitten og bragte sin samlede præmiesum på over 230.000 pund. Præmiesummen er dog intet imod den pris hun i går blev solgt for på auktion i Keeneland.

3.000.000 US$ faldt hammerslaget på til fordel for agenten J.J. Crupi og hun fortsætter nu løbskarrieren hos Hall Of Fame-træner Todd Pletcher.

Set med skandinaviske øjne er salget af Photo Call højst interessant, idet Flemming Velins ScanVet Stallions i august måned købte hoppens halvbror på Arqana i Deauville.

Igennem Morten Buskop sikrede Flemming Velin sig High Chaparral-sønnen for 150,000 euro, og der er næppe nogen tvivl om, at det var en god handel.

Flemming Velins åring og Photo Call er ud af Rock Of Gibraltar-datteren Theann, som selv er en Gruppe-3-vindende datter ud af King’s Stand Stakes (Gr.2) og Temple Stakes (Gr.2)-vinderen Cassandra Go.

Hun er dermed også halvsøster til Halfway To Heaven, der i Aidan O’Briens træning vandt både Irish 1000 Guineas (Gr.1), Sun Chariot Stakes (Gr.1) og Nassau Stakes (Gr.1).

”Jeg havde længe været på udkig efter en hingst efter High Chaparral. Navnlig efter at han selv døde. Jeg faldt over åringen i kataloget til Arqana og bad Morten Buskop og at godkende og købe den. At han nu viser sig at være lillebror til en hoppe der koster tre millioner dollars er mere held end forstand”, fortæller Flemming Velin til GalopSport.

High Chaparral-sønnen er i øjeblikket i pre-training på Ecuries Diane i Frankrig, hvor også championtræner André Fabre får tilredet sine åringer.

”Jeg glæder mig naturligvis til, at hingsten kommer hjem til træningskvarteret i Fredensborg”, slutter Flemming Velin.

Se katalogsiden her.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top