fbpx

Steeplechaser med dansk tilknytning

Dormello Mo (Conillon – Neogel) er en 5-årig vallak i træning hos den engelske championtræner Paul Nicholls. Han blev solgt på auktion som åring for blot €1,500, men efter fire starter over hurdler i Frankrig med en sejr til følge, blev han solgt på auktion igen. Denne gang for den pæne pris af €52,000 til store ejere hos Paul Nicholls.


Dormello Mo som føl.
Dormello Mo som føl.

I England har karrieren taget fart.  I 15 starter har han vundet tre hurdleløb og tre steeplechases og en præmiesum på GBP 65.328  (ca. 650.000 kr).

Kan nogen mon huske hans moder Neogel? Nej, næppe. Hun var ejet af den århusianske hesteejer Kristian Andersen og i 9 starter opnåede hun en andenplads og generalhandicap på 55 kg samt en præmiesum på 8200 kr.

Kristian Andersens barndomsven, Hans ”Bongo” Poulsen, var interesseret i Neogel til avl og han fik hende foræret og sendte hende derefter til Haras de Taillis i Frankrig.

Stutteriet ejes af Bernhard Wenger, som har dansk familietilknytning.

Det første afkom efter Lando gjorde ingen glad, men senere kom Silenzio Mo, der løber godt i Tyskland og Pacino Mo, som er klassisk placeret i Østeuropa.

Bongo er en farverig person, der tog en uddannelse som staldmand indenfor travet, da han ikke kunne komme ind ved diplomatiet.

Hans løbebane omfatter træning af greyhounds i England samt brevduer og skribentvirksomhed under bongoracing.dk.

Oprindelig kun med galop i historisk sammenhæng, men nu har han vendt skandinavisk galopsport ryggen og fokuserer på trav på sin facebook-side.

Bongo er dog stadig skandinavisk medarbejder for det velestimerede engelske fuldblods-nyhedsbrev EBN, hvor han også dækker de franske maidenløbs-vindere.

Dormello Mo er til start i dag på verdens fineste forhindringsløbsbane, Cheltenham, i et steeplechase med kun fire deltagere.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top