fbpx

Svenskere bag toppris på Arqana

I går, tirsdag, påbegyndtes årets anden åringsauktion hos Arqana i Deauville. Dyrest blev lot 161, en brun hingst efter Oasis Dream ud af Soudanaise (Peintre Celebre). Hammerslaget landede på €290.000 (2.1 mio. DKK). Hingsten blev købt til den saudi- arabiske ejer Prins Faisal bin Khaled og det er meningen at den skal have sin karriere i ejerens hjemland.


Lot 161 blev solgt for 290.000 euro på Arqanas førstedag i Deauville.
Lot 161 blev solgt for 290.000 euro på Arqanas førstedag i Deauville.

Hingsten blev fremstillet af Coulonce Consignment, bag hvilket står svenske Anna og Etienne Drion. Deres virksomhed fremstillede 7 åringer, som solgtes for en snitpris på €102.429 og dermed næstbedst blandt sælgerne.

Historien bag  Coulonce Consignment er, at Anna (tidl. Sundström) flyttede til Frankrig med sine forældre efter nogle år som opdrætter i Sverige og sprang ud på det dybe vand med køb af stutteri og nogle få avlshopper.

Deres store gennembrud kom ganske hurtigt, idet de opdrættede den franske derbyvinder og nu top-avlshingst Le Havre.

Moderen havde de købt til en yderst rimelig pris på auktionen i Baden Baden i fol med Darley-hingsten Noverre.

Han blev solgt til Frankrigs største hesteejer, G. Augustin Normand, der har sine heste fordelt hos mange trænere – bl.a. svenske Pia Brandt.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top