fbpx

Out and about med Bundgaard 13

Efter aflysningen i fjor er 2-årsløbet Produce Stakes tilbage på sæsonplanen i dansk galopsport. Der var ikke tilstrækkelig tilslutning til løbet 2014, udskrevet i Odense hvor Produce Stakes har været afholdt i en efterhånden lang årrække.


Hongkong Paradigm besejrer All Or Nothing i Special / Kahyl Skandinavisk Opdrætningsløb. Foto: Burt Seeger.
Hongkong Paradigm besejrer All Or Nothing i Special / Kahyl Skandinavisk Opdrætningsløb. Foto: Burt Seeger.

Nu er løbet tilbage i Klampenborg, og det rides på lørdag med Opdrætningsløbsvinderen Hongkong Paradigm som soleklar favorit.

Produce Stakes blev stiftet i 1959, og gav premieresejr til Glavis redet til sejr af Vinzenz Vogel.

Mange prominente navne har siden vundet Produce Stakes. Én i flokken den senere dobbelte derbyvinder, Long John.

Den største overraskelse til dato i Produce Stakes kom fra Franz Nutz’ træningskvarter på Hvidegården.

Træneren valgte måske lidt overraskende at give lærlingen Helle Christensen chancen med Cavaradossi, og der var kontant afregning. Cavaradossi choksejrede, og så blev V5 til V4.


Aarhus-træner Jan Olsen havde en skøn weekend. Klampenborg-sejren lørdag med Aros blev vekslet til søndagssejr med Danish Design, som var helt overlegen og vandt let med 5½ længde.

Svenske Shane Karlsson var i sadlen af begge heste.

Der var 50.000 kroner i førstepræmie til Danish Design – løbets 26:10 favorit Sir Danzbo var sidst i mål, men der fandtes en forklaring, da hesten tabte en sko.


Bent Olsen-trænede Elektra Art fik en kanondebut med sejr i maidenløbet i Göteborg til herlige 80.000 svenske kroner.

Der var 3½ længde ned til løbets andenhest. Marcos Robaldo sad på ryggen af vinderen, der som den ene af blot to importer blev fremstillet og solgt på den fælles skandinaviske åringsauktion på York Stutteri for snart et år siden.

Elektra Art blev købt som føl i Irland af The Handsome Foursome og solgt videre på den fælles skandinaviske auktion til Jens Haugaard – en manøvre, som er blevet diskuteret ivrigt i dansk galopsport.


Lone Bager-trænede Jumeirah sørgede for yderligere delvis dansk triumf i Göteborg. Med dødt løb om sejren med Art Law/Fanny Olsson.

Anna Pilroth var i bøjlerne på Aalborg-hesten i Ole Larsen Young Riders Championship. Jumeirah jagter hattrick på den norske derbydag på søndag, denne gang med Lea Olsen i sadlen.


Træner Søren Jensens besnærende 2-årsdebutant Beaufort Twelve var det helt store samtaleemne i Klampenborg i lørdags. Hoppen henledte tankerne på trænerens daværende toårsstjerne, Pompøs.

Foruden at have fælles træner, har de også til fælles, at debutsejren foregik med fynbo på ryggen. Beaufort Twelve i makkerskab med Nicolaj Stott, og Pompøs i samarbejde med Sussi Hald.

Ikke underligt skinnede kredsen bag Beaufort Twelve om kap med solen. Stald Seaside har i dén grad fået valuta ved kasse ét med deres handler på Stutteri Hjortebo.

Beaufort Twelve er bare det seneste skud i bøssen, for andre prominente navne fra Bjerringbro-området er den 2-årige hoppes helsøskende Silvertown og Harbour Light, samt årets 2000 Guineas-vinder Land’s End.

”Stald Seaside købte allerede Beaufort Twelve som føl”, fortæller en glad Søren Hjorth Jensen, som ikke var på Klampenborg i lørdags, men det er de på lørdag – som sponsor for Produce Stakes.


Jägersro-træner Hans Adielsson har én af Sveriges største travtrænere i kunderegistret. Sydsveriges førende indenfor branchen i form af Lutfi Kolgjini, og der var bingo til ”Ludde” på Täby i sidste uge.

Hans 2-årige Pocahontas Face vandt det 1150 meter lange græsløb med 100.000 kroner i præmie.

”Ludde har haft hesten hos mig siden oktober i fjor”, fortæller Hans Adielsson, som på onsdag giver debut til den nu tidligere Søren Jensen-trænede Honeymoon.

”Nu må vi se, om vi kan få hende ind i startboksen”, fortæller Hans Adielsson, som allerede har købt ungheste ind, før de skandinaviske auktioner begynder.

”Ja, jeg har købt fire åringer på Stutteri Hjortebo”, siger Hans Adielsson.


Efter ”galopdagen” i Aalborg forrige lørdag er der atter galopløb i Nordjylland onsdag. To løb med henholdsvis otte respektive 10 heste til start. På gæsternes hold er Nicolaj Stott på ryggen af henholdsvis Composed og Gentle Beat.


To galopløb er også på fredagsmenuen i Aarhus, med ni og 10 heste til start. Efter femtepladsen i Klampenborgs Super Sprint lørdag aften skal Birgitte Nielsen trænede Playboy nu løbe 900 meter længere på hjemmebanen.


Fuldblodsvennerne Bernt Dahl, Tom Glæsner Larsen, Michael Stounberg og Hjalte Kjems havde ikke smilebåndet fremme efter lodtrækningen om startpladserne til Jubilæumspokalen på Solvalla onsdag aften.

Deres fælles travhest, Takethem, trak det værst tænkelige spor med nummer 12, identisk med ydersporer i anden række. Træneren Steen Juul indtager pladsen i sulkyen i millionløbet.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top