fbpx

Derby-3’er i Svenskt Oaks på søndag

Blot syv dage efter hun afsluttede stærkt til tredjepladsen i Dansk Derby på Klampenborg, skal Niels Petersen-trænede Cocco Chanel atter ud i kamp om klassiske laurbær. Denne gang i Svenskt Oaks, der er omdrejningspunktet på en flot storløbsdag i Malmö på søndag.


Cocco Chanel/Per-Anders Gråberg ved maidensejren på Klampenborg tidligere i 2015. Foto: Burt Seeger.
Cocco Chanel/Per-Anders Gråberg ved maidensejren på Klampenborg tidligere i 2015. Foto: Burt Seeger.

Cocco Chanel, der ejes af danske 360 North Horse Racing og ligeledes er danskopdrættet på Ann og Bernt Dahls Light Valley Stud i Børkop, er sammen med Fredrik Reuterskiölds Wonderful Top Fuel næsthøjest handicappet i Svenskt Oaks.

De har begge et tal på 79 og dermed to kilo mindre end Francisco Castro-trænede Pouline, der lidt tidligere på sommeren vandt Svenskt Derby Trial over samme bane og distance. Her besejrede hun i øvrigt den senere svenske Derbyvinder, Bokan.

Det var Elione Chaves der red Cocco Chanel i Dansk Derby, men brasilianerens kontrakt med Nils Petter Gill har sendt ham over på ryggen af staldveninden Mai Pen Rai, og i stedet træder Per-Anders Gråberg til.

I alt 12 hopper er starterklæret i IKC Svenskt Oaks, der har 800.000 kroner i præmiesum med halvdelen til vinderen. Feltet tæller desuden navne som Wido Neuroths svenske kriteriumsvinder Shalalee, Jessica Longs Mowerina-2’er Ray, mens den eneste dansktrænede heste i opgøret er Bent Olsens Lille Prinsesse.


Storløbsparade

Oaks-dagen ligger på samme dag som den svenske Derbydag gjorde tidligere, og det betyder, at flere af den “gode gamle” Derbydags opgør er blevet opdateret af Oaksdagen. Heriblandt opgør som Lambada Cup (tidl. Malmö Stads Pris) om 300.000 for de 2-årige og Jägersro Cup om 200.000 for de ældre stayere.

Mrs Loreen/Nicolaj Stott ved sejren i Sofierolöpning i juli. Søndag gælder det Altamira-löpning om 300.000 kroner. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Mrs Loreen/Nicolaj Stott ved sejren i Sofierolöpning i juli. Søndag gælder det Altamira-löpning om 300.000 kroner. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Dertil kommer rige opgør som Altamira-löpning om 300.000 kroner, hvor Nicolaj Stott igen har fået chancen på ryggen af Lennart Reuterskiöld Jr’s Mrs Loreen.

Den 3-årige Needwood Blade-datter har aldrig tabt i sine seks starter på Jägersro, og senest Stott var i bøjlerne på hoppen blev det sejr i Sofierolöpning på den svenske Derbydag.

I IKC Opportunity over 1200 meter er der gensyn med Bent Olsens sejrsmaskine Miss Phone Girl, og i det yderst kompettitive Krafft Cup mødes topnavne som Staring At The Sea og Proud Possibility over 1730 meter.

Søndagens første løb rides kl. 13.20, og der er V65-start kl. 15.10.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top