fbpx

Mekong River overlevede ikke

Tre heste mistede deres ryttere i årets udgave af Scandinavian Open Championship (Gr.3), men kun én af hestene styrtede. Og han kom sig aldrig ovenpå det frygtelige uheld. “Mekong River blev aflivet i går aftes”, sukker ejer Flemming Velin.


Mekong River og Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger.
Mekong River og Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger.

”Vi har forsøgt alt. Vi har haft ni forskellige dyrlæger til at se på ham”, fortsætter Flemming Velin.

“Der var forbedring at spore på et tidspunkt – ikke nok til, at han ville kunne vende tilbage som løbshest, men i det mindst til, at han kunne leve videre og få et godt liv”.

”Men så fik han et tilbagefald, og der fandtes desværre kun én udvej, som blev realiseret i går”.

”Jeg har næsten ikke været udenfor en dør siden styrtet. Jeg har været hos hesten hele tiden. Det er tungt det her”, siger Flemming Velin.


Forstår ikke sagsbehandlingen

”Hverken jeg eller Oliver (Wilson – red.) er i tvivl om, at Mekong River blev påredet i tribunesvinget. Jeg er meget forundret over, at Oliver først blev afhørt om sagen flere uger efter styret, på en løbsdag kort inden løbene skulle i gang”, fortsætter han.

”Heldigvis slap de tre styrtede ryttere usædvanligt billigt fra uheldet, men det kunne jo lige så godt være endt for dem, som det gjorde med min hest”, slutter Flemming Velin.


Søn af Galileo

Mekong River var en 4-årig hingst efter Galileo ud af Danehill-datteren Simply Perfect. Simply Perfect var dobbelt Gruppe-1-vinder i England med triumfer i Fillies’ Mile på Ascot og Falmouth Stakes i Newmarket. Selv vandt Mekong River sine første fire starter som 2-årig i 2013, heriblandt Eyrefield Stakes (L) på The Curragh.

Han var dengang i træning hos Aidan O’Brien i Irland, og han blev i 2-årssæsonens sidste start fjerde i Criterium De Saint-Cloud (Gr.1). Som 3-årig vandt han International Stakes (Gr.3) på The Curragh, inden han blev købt af Flemming Velins ScanVet Stallions og kom til Danmark med et skandinavisk handicap på 96.

Desværre nåede Mekong River kun at starte fire gange i træner Bettina Andersens regi, før det ulykkelige styrt rundt tribunesvinget i Scandinavian Open.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top