fbpx

Out and about med Bundgaard 10

Dansk Derby blev redet første gang i 1910 og gav populær sejr til hesten Klampenborg. Klampenborg var ejet af banens stifter, Ritmester G. Clauson-Kaas, og så var man i gang.


Mange favoritter har vundet Dansk Derby, men der har også været store bomber. Navnlig i 1980, da sejren gik til Aarhus-træneren Ejvind Jensen og Topline. Topline nåede med Ivan Illingworth i sadlen akkurat at fange Maribo/Gunnar Nordling, som ellers så klar ud med 100 meter til målstregen.

Men Gunnar Nordling skulle også ”bombe” med en vinder i Dansk Derby. I 1988-udgaven på ryggen af Åge Paus-trænede Flying Galivant, opdrættet af Gunnar Vestergaard i udkanten af Esbjerg.

Det første millionderby i Klampenborg var i 1987. Her sejrede hoppen Farandole med Ole Larsen.

Flere personer med relationer til sejren i Dansk Derby er blandt gæsterne på derbydagen på søndag. I flokken indgår Jørgen Krause, som i 1969 modtog sin hest Four Socks som vinder af Dansk Derby.

Derbyklubben af 1914 træffes i morgen torsdag aften til møde omkring Dansk Derby. Det 101. år i træk. Dybt imponerende. Debatten afholdes på Sølyst, og som i de 100 foregående år har kun mænd adgang til debatten.


Fem starter uden at være i præmierækken betyder nu miljøskifte for den 4-årige hoppe Madame Carlras. Farvel til Bettina Andersen i Klampenborg og videre til Jytte Løgtved i Aalborg.

Madame Carlras var staldskrig i seneste start, hvor hun for første gang var spillet til under 10 gange pengene. Det var hendes første start over derbydistancens 2400 meter, men det gav ingen ændring i udfaldet. 62:10 spillede Madame Carlras blev nummer 10 i et felt på 12 heste, fjernt fra vinderen.


Den 8. august har den nordjyske amatørtræner Jens Højbjerg 50 års jubilæum i galopsporten. Det markeres samme dag på den store galopdag i Aalborg.


Täby Galopp har lunchløb i morgen, onsdag, med ni løb på programmet. Med et steeplechase og to hækkeløb. Træner Henrik Engblom er i bøjlerne i samtlige tre løb over forhindringerne, heriblandt med den tidligere svenske kriteriumsvinder Cassano.

 


Hendes Majestæt Dronning Ingrids Mindeløb er hovedbegivenheden ved onsdagsgaloppen i Odense. Titelforsvaren Rikke Munk Sørensen rider Torben Christensen-trænede Acey Ducey.

De to galopløb på Fyn rides i forlængelse af ni travløb – fuldblodsløbene desværre med kun totalt 13 heste til start, syv respektive seks.


Torsdagens Oslo Cup i Norge har givet hjemmesejr i ni af de 10 sidste udgaver. Eneste udenbys triumf siden 2005 kom i form af Klampenborg-hesten Alpacco, som i Sandie Kjærs træning vandt med Manuel Martinez i bøjlerne.

Der var 600.000 nkr. i førstepræmie da Alpacco choksejrede. I morgen er sejrsværdien det halve. Wittout Fear skal forsøge at forsvare sidste års sejr i Gruppe III-løbet.


Carlos Lopez er med sikker kurs på vej mod jockeychampionatet på Øvrevoll. 21 førstepladser er et dusin flere end ligaens nummer to, Elione Chaves.

I trænerligaen på Øvrevoll er Annike Bye Hansen i gult inden torsdagens flotte program, men kun få tusinde kroner adskiller hende og listens nummer to, Niels Petersen.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top