fbpx

Manacor slog Sådan i Derby Trial

Bent Olsen tog chancen og lod Mowerinavinderen Manacor starte over 2200 meter i lørdagens Hellerup Finans Derby Trial Stakes på Klampenborg. Det var Primatico-datterens første start over distancen, og Olsen fik det svar han håbede på.


Manacor vandt løbet foran Sådan, Cocco Chanel, Columbine og Special Grey, og dermed cementerede hun sit kandidatur til Hellerup Finans Dansk Derby den 2. august.

I hænderne på Rafael De Oliveira var hoppen som forventet en smule svær at få til at slappe af fra start, og hun slog en del med hovedet indtil Sara Slot øgede tempoet på Jyllandsløbsvinderen Special Grey, som tog føringen med et par længder rundt tribunesvinget.

Ud på bagsiden fortsatte Special Grey alene i front med Manacor som den nærmeste to-tre længder efter.

Samme afstand var der til Cocco Chanel på tredjepladsen fulgt af Columbine, Whatsinitforme, Sådan, Saint George og debuterende Awesome.

Special Greys føring holdt til et stykke ind i opløbet, hvor Manacor tog over og hurtigt fik besøg af Sådan, der fra en plads blandt de bageste forholdsvis let kom helt frem til de forreste.

Afslutningen blev duel imellem Manacor og Sådan, men førstnævnte gav sig aldrig og hev sejren hjem med hals. Cocco Chanel afsluttede ligeledes fint til tredjepladsen før udvendige Columbine, der i sidste galopspring stjal fjerdepladsen fra Special Grey.

Manacor var Klampenborgs skarpeste 2-årige hest i fjor, men hun kom ind i sin klassiske sæson som en “underdog” med det der lignede synlige distancemæssige begrænsninger.

Allerede forud for Mowerinaløb kunne man have sine tvivl om hvorvidt hun ville finde de 1600 meter lige i overkanten, men hoppen har sat al kritik skakmat og i dag står hun som en hest man ikke kan komme udenom i Derbysammenhæng.

Ikke nok med, at hun i Hellerup Finans Derby Trial Stakes besejrede én af forhåndsfavoritterne til Derbyet, hun gjorde det også med halvandet kilo mere på ryggen end konkurrenten.

Manacor løb nemlig med 59½ kilo i modsætning til Sådans 58 kilo, og når de to heste mødes igen den 2. august, er det Sådan der skal give halvandet kilo til Manacor.

Spørgsmålet er så, om Sådan kan udnytte de ekstra 200 meter til at vende formen på Manacor, somcantrer til start i Hellerup Finans Dansk Derby med syv sejre i otte starter på Klampenborg.

Og hvis vinderen af Dansk Derby findes blandt en af de øvrige seks deltagere fra Derby Trial Stakes, vil det være en stor overraskelse.

De to første pladser i løbet, som ifølge propositionen er direkte adgangsgivende til Derbyet, blev også indtaget af to heste der i forvejen var sikre på deltagelse.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top