fbpx

Sådan sikrede sig direkte Derbyadgang

Søren Jensen-trænede Sådan fik en sen sæsondebut i lørdagens Davicii Derby Testen over 2200 meter på Klampenborg, men præstationen var hele ventetiden værd for kredsen bag hesten.


Under Nicolaj Stott legede Academy Award-sønnen sig til en overbevisende sejr, der samtidig giver direkte adgang til Dansk Derby den 2. august.

Sådan startede to gange som 2-årig, og efter en tredjeplads over 1200 meter i debuten på Jägersro, aflagde han på samme bane maidentitlen på en 400 meter længere distance i sidste halvdel af november.

Den brune hingst var meldt til start i sidste uges 2000 Guineas Trial, men Jensen valgte at vente en uge og sende ham direkte ud over 2200 meter.

Nicolaj Stott placerede fra start sin hest bagest i feltet, der blev anført af Minuty Prestige foran Cocco Chanel og Anassa.

Midt på bagsiden lå Sådan fortsat sidst med Marquis First lige foran sig, men allerede ved indgangen til opløbet havde Sådan nærmest pullet sig i front og Stott havde allerede her så meget under kontrol, at han kunne bruge tid til at se under begge skuldre og mellem benene for at veje konkurrencen.

Der var dog reelt ingen konkurrence, men alligevel måtte jockeyen udføre et par ridetag til slut for at animere sin hest op mod målstregen.

Marquis First var bedst af de øvrige og tog andenpladsen før Niels Petersens duo Whatdoesthefoxsay og Cocco Chanel, mens den århusianske gæst Maknamara tog de sidste præmiepenge.

Sejren var 30.000 kroner værd for Stald Chili, der her har en højinteressant Derbykandidat. Sådan er helbror til forrige års danske St. Leger-vinder Call Of Duty, der i fjor var anden i Dansk Breeders’ Cup og har fortsat med at forbedre sig som 5-årig.

Da Call Of Duty for to år siden løb Dansk Derby var han langt fra færdigudviklet, og han blev mange længder bedre henover sommeren.

Dengang blev Dansk Derby redet i slutningen af juni, men hvis Derbyet havde ligget på samme tidspunkt som nu, hvor det rides den første søndag i august, havde det set anderledes ud.

Det faktum, at Sådan får den ekstra tid til at udvikle sig kan sagtens betyde, at han kommer til at klare sig langt bedre end sin helbror, der sluttede lige uden for præmierækken i Derbyet, blot fire længder bag vindende Quite A Mission.

“Jeg blev meget positivt overrasket over Sådans sæsondebut, for han havde ærlig talt ikke arbejdet i nærheden af hvad han viste her. Han gjorde det meget let i dag og har nu sikret sig direkte adgang til Dansk Derby. Han når umiddelbart kun en enkelt start mere før Dansk Derby, og han vil nu blive matchet mod en generalprøve i Derby Trial Stakes”, fortalte en godt tilfreds Søren Jensen til galopsport.dk efter sejren.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top