fbpx

Inaya og Dina bedst i Breeders’

Jessica Long-trænede Inaya vandt i fjor både Dansk Oaks og Dansk St. Leger, og lørdag fortsatte High Chaparral-datteren som ubesejret på Klampenborgs græstæppe, da hun i hænderne på Dina Danekilde vandt Glaesner Company Dansk Breeders’ Cup med 300.000 i førstepræmie.


Inaya emulerede dermed hoppen Una Hora, der ligeledes vandt Oaks og St. Leger som 3-årig forud for sin Breeders’-triumf tilbage i 2010.

Fra start lå Inaya et godt stykke tilbage i det langstrakte felt, der blev ført an af Visiteur Du Pom/Shane Karlsson i god afstand til en klynge bestående af Miss Tiffany, The Seducer, Hongkong Star og Stradivarius.

Derefter var der yderligere fem-seks længders afstand til Talk My Talk og Beentheredonethat, efterfulgt af Inaya og Harbour Light, som igen var langt foran Hi Finn, Castillo og Jungleland.

Da feltet ramte opløbsstrækningen blev Nicolaj Stott indvendigt med næstfavoritten Stradivarius, som i forhold til Breeders’ Cup Trial to uger tidligere så ud til at slide i det hele vejen og aldrig tog biddet på samme måde.

Udvendigt i banen skød Miss Tiffany frem og overtog føringen fra Visiteur Du Pom, mens Inaya fortsat havde længder frem til de forreste.

Alleryderst havde Per-Anders Gråberg fået farten op under Talk My Talk, Elione Chaves fandt masser af plads midt i banen til Beentheredonethat, men bedst gående af alle var dog Inaya, der blev bedre meter for meter og ganske sikkert kunne afgøre med en halv længdes afstand til Talk My Talk.

Der var anderledes hård kamp om tredjepladsen, hvor sidste års dobbelte svenske Breeders’-vinder, Beentheredonethat, fik klemt sig foran 2000 Guineas-vinderen Harbour Light og den tapre Mowerina- og norske Breeders’-vinder, Miss Tiffany.

Stradivarius endte lige uden for præmierækken og resten af feltet kom i mål i denne rækkefølge: Castillo, Visiteur Du Pom, Hi Finn, The Seducer, Hongkong Star og Jungleland.

Jessica Long-trænede Inaya er både ejet og opdrættet af Benny Anderssons Chess Racing, og det blev endnu en Klampenborg-triumf for moderlinjen bag den tidligere danske Derby-, St. Leger og Jockey Club Cup (L)-vinder Sibelius.

Inaya er nemlig datter af Sibelius’ halvsøster, Vigelegere (Be My Chief), som selv fejrede flere store triumfer på Klampenborgs græs og desuden var anden i 2006-udgaven af Dansk Breeders’ Cup bag Blue Mary.

Inaya er tredje afkom ud af Vigelegere, som ligeledes er mor til én af de nuværende favoritter til Dansk Derby – Archikenko-sønnen Sergel – som dog først har en hård opgave i Svenskt Derby på Jägersro den 18. juli.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top