fbpx

Transporttilskud skal hjælpe Klampenborg på vej

Klampenborg Galopbanes delindehaver, Carsten Baagøe Schou, udtalte i lørdags til Galopsport.dk, at banen ikke kan leve med de nuværende små felter i løbene.


Det kræver handling fra hovedstadsbanens side, og Klampenborg genindfører nu til transporttilskud til startende heste fra den danske provins. 800 kroner til heste på modsatte side af Storebælt, hvis de ikke kommer i præmierækken.

Ordningen gælder i den yderligere del af sæsonen akkurat som på Øvrevoll, hvor der heller ikke er transporttilskud i højsæsonen.Der udbetales således ikke transporttilskud i perioden fra 1. juni til 1. oktober, så den nye ordning får i praksis kun indflydelse på de to kommende løbsdage, samt på løbsdagene i oktober.

Til mange provinstræneres skuffelse og forundring, valgte Klampenborg Galopbane for nogle år siden helt at droppe transporttilskuddet fra provinsen, samtidig med at svenskere og nordmænd fortsat fik bidrag til rejsen, hvis deres heste ikke kom i pengene.

Det var i Tom Christensens lange periode som direktør, og bestemt ikke grundet modvilje overfor trænerne i provinsen. “Det var en håndsrækning til provinsgaloppen, for at sikre, at der fortsat kunne afholdes løb på alle fire baner i Danmark”, siger Tom Christensen.

Lørdagens store Mowerinaløbsdag på Klampenborg har helt utraditionelt kun syv løb på programmet med et gennemsnit på 8,5 deltagere. Til gengæld er der foruden årets første skandinaviske klassiker også debut for den yngste årgang med fem heste til start i 2-års Premieren.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top