fbpx

Deauville, Frankrigs galophovedstad

I hjertet af Normandiet ligger Deauville, som er kendt for sine gyldne sandstrande, gourmet restauranter, lukrative casinoer og sidst men ikke mindst, galopløb i verdensklasse.


Deauville ligger i regionen Calvados, som er Frankrigs center for hesteavl. Og når man befinder sig i byen, mærker man straks, at det er en rigtig ”hesteby”. Det ses blandt andet på de mange barer og restauranter, der er udsmykket med hestedekorationer og galopudstyr.

Siden byen blev grundlagt har hesteavl og hesteløb været en af stedets mest vigtige indtægter. Faktisk er det en af Deauvilles største legender, grev Morny, som man kan takke for byens flotte hesteløbsbaner. Greven var oven i købet indstillet på at bygge disse baner inden at grundlægge bykirken.

Siden da er Deauville blevet et af Europas hovedpunkter for internationale hesteløb, og syv måneder i løbet af et år organiseres der diverse konkurrencer, som både inkluderer spring, dressur, polo, galop etc. De fleste løb finder sted i sommermånederne, men hele året rundt er der selvfølgelig mulighed for, at placere væddemål på både heste samt anden sport, politik, e-sport og meget andet igennem online-bookmakere som fx Unibet, hvor du lige nu får en unibet bonuskode ved tilmelding.


De forskellige hesteløb

I maj og starten af juni måned finder springkonkurrencerne sted såvel for amatører som for de professionelle ryttere.

I slutning af juni måned er det derimod de to største hesteløb, La Touques og Clairefontaine, som man kan opleve. Sidste år var det hesten Kingman, som blev den store vinder af La Touques løbet.

I august finder Gruppe-1-løbene sted, heriblandt er Prix Jacque le Marois, Prix Maurice de Gheest og Prix Morney de mest populære.

De forskellige derbyer tiltrækker hvert år flere tusinde turister, både franske og internationale, som kommer for at være tilskuere og nyde den dejlige, varme sommeratmosfære, som Deauville har at byde på i disse måneder.

Det er både nemt og forholdsvist billigt at komme frem til hesteløbsbanerne (entré koster som regel mellem €5-8), og man kan endda medbringe egen picnic og gå nogle dejlige ture i de nærliggende områder.


Deauvilles byliv

Udover at huse nogle af Frankrigs mest sofistikerede hesteløb, byder Deauville by også på et hav af andre spændende ting og attraktioner. Der er noget for alle aldre og sjæle, og hver årstid har hver sin ting at indbyde. Der er en afslappet atmosfære, og hele tiden noget at give sig til.

Et af byens must sees er Les Planches boulevarden, som ligger ud mod det smukke hav. Selve arkitekturen er charmerende og stammer tilbage fra den anglo-normanniske tid, og det er nemt at bevæge sig rundt i byen enten til fods eller med cykel.

Hvert år afholdes der en række forskellige festivaler, hvoraf de mest kendte er klassiske musik events og også poker events. Hvert år afholdes der også en velkendt film festival . Det er hovedsageligt amerikanske film, man kan finde ved denne festival, og hvis man er vild med kendisserne fra Hollywood, har man også mulighed for at spotte nogle af disse.


Andre aktiviteter

Hvis man ikke er så meget til det med glamour, men hellere vil bevæge sig og være aktiv, er der en masse muligheder for dette.

Man kan blandt andet prøve at spille golf i de normanniske landskaber, gå lange ture på de flotte strande og besøge byens markeder, som oser af forskellige dufte, farver og lyde. Man kan også tage ned på havnen og se de mange flotte skibe. Måske kan man endda tage på yacht eller sejltur.

Vil man gerne på tur uden for byen, er det nemt at komme både til det nærliggende Trouville, som er endnu en sofistikeret by med strand og stil, samt hovedstaden Paris, der kun ligger få timer væk.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top